Just tanya jer

Sebelum saya pregnant berat badan saya cuma 41.**kg kira macam tu lah. Tapi sekarang kandungan saya 29w2d berat dah capai 51.8kg okay ker kalau berat badan 10kg lebih naik time pregnant ni?

2 Các câu trả lời

Nurse & doktor sis kata normal tak ? Dalam buku pink ada bmi . Boleh rujuk tengok dlm tu . Saya 32 weeks naik 53kg drpd awal pregnant 45kg . Ni 37 weeks naik jadi 54.5kg . Nurse tak bising tapi kena jaga bmi diorg cakap sebab hujung trimester .

Overall pregnant blh naik 6kg - 15kg kalau BMI normal based on sy baca dlm buku pink.

2y trước

Kwn sy ada yg naik 4 kg je 9 bulan mengandung, mcm sy naik 13kg. Depends pada badan kot.