Size kepala.baby besar dalam kandungan

Scan td d swasta size kpala bby agak besar.. 34w..tp sptut nya baru 31w.. Ada y sama tak.. Rasa risau plak..

13 Các câu trả lời

Saya sis. Kepala baby sy besar dlm kandungan jgak. 32w sy scan kt KK tp kiraan besar baby 35w and berat baby x tally which mine is 2.5kg 😅 Skrng ni sy tgh tnggu appt utk Hosp Ampang check more details right after scan atas arahan doc kt KK. Sy harap xde apa² la sbb sy xde hb low, gula normal smua. Ameen, InShaa Allah❤️ Tp klau case sis if doc xde ckp apa² should be fine. Apa² pon dgr doc ckp and keep on tanya if u have any question mark dlm kepala 😁 Stay strong ya sis 💪

saya pun Sama... Di ikut kan last first tarikh period 24/5/2022. anggaran dalam 25 weeks tapi dokter scan dah 26 weeks 2 days. sebab berat baby dah 1 kg dlm kandungan. dokter tengok details first scan baby. jadi due date saya kena melahirkan tanggal 20-2-2023. saya pun Pelik juga, tapi malas nak fikirkan sangat. Jadi dengar je lah cakap dokter.

saya 🙋‍♀️ setiap kali scan kepala baby besar 2 minggu, skrg dah 39weeks haritu scan kepala baby 41weeks. lilitan kepala baby sy dah 10.3cm, dan bukaan cervix max 10cm je. kemungkinan sy guna forcep or czer isnin ni sbb berat baby sy dah 3.7kg

2y trước

minum susu anmum org ckp boleh besarkan baby. tp klau ibu ada gdm jgn cuba2 ok 😊

ouh sye plk terbalik...kepala normal badan kecik..kepala ikut size 37w tp badan dia doc ukur dlm scan baru 31w...refer pakar 5,pun sme..badan kecik kepala normal...tp alhamdulillah,keluar2 normal..saiz badan ikut umur..bersalin masa 38w... kuasa Allah..

2y trước

xde plk...sbb mse scan kt pakar 5 tu,terus cek bukaan dah 2cm,terus admit wad

Pengalaman sy waktu dh nk bersalin dlu 38 weeks doc scan kata baby besar 3 kg tp bila keluar , baby 2.42 kg je 😂. Saiz kepala baby sy pun pernah mcm tu jugak tp kalau nk lebih yakin, cuba try clinic lain dan tnya doc.

pengalaman Sy 4thun lpas ank lahir prem .kepala bby besar Dan air ketumban turun awal..Sy xnk ulas lebih detail sebaik2nya sis bt detail scan did hospital untuk tahu lebih detail keadaan bby ...

sama sya sis..kpla bdn besar...skg bru 32 weeks.. berat 2.5 kg dh..tp doktor kk scan dh 34/35 weeks...kena refer p pakar awal bulan ni..alahaiiii..susah hati sungguh

ya,saya skrg tgh pregnant 8 bulan. masa 6 bulan buat detail scan dpt tahu kepala baby besar and penuh air. buat surat refer hospital doktor syak hydrocephalus.

Saya pun macam ni. Size kepala baby besar berbanding ukuran jantung, badan dan kaki masa scan. Alhamdulillah dapat bersalin normal walaupun vacuum ☺️

Saya 🙋🏻‍♀️ size kepala (BPD) besar 2-3week tp Dr ckp normal. bersalin last oct time 38w berat 3.4kg.