34w tapi size baby mcm 31w

Saya baru lepas refer hospital sbb scan baby detect SGA (size perut janin tak sama besar ikut minggu). Kalau next appointment masih kecik, doktor kata maybe bersalin awal.. Ada tak ibu2 yg berpengalaman dlm keadaan ni? Ada harapan tak nak tambah berat baby? Saya risau sbb ni anak pertama 😢 #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

12 Các câu trả lời

Sy pun masa 32w doc scan perut baby kecil mcm 29w .. Banyakkan pengambilan protein mcm ayam, daging, susu & kekacang. Next scan tu OK.. sbb trimester ke 3 ni mmg preggy mom perlukan 2000 kalori sehari.. Selain tu bykkan berdoa. In shaa Allah.. keep strong ok

2y trước

Ohh i see.. baru saya tahu kalori tu. Terima kasih 🙏🏻

Macam saya 1st baby macam tu, then kena induce bersalin awal, doc cakap better baby membesar kat luar lagi senang nak monitor..baby lahir 38weeks 2.09kg je..alhamdulillah sehat walafiat dia skrg dah 3 taon dah umur nya..no worries..

Sye pulak, baby besar 2 minggu dr usia. Risau jugak 🥲 Sye mkn mcm biasa je, tp suke pisang goreng. Hri2 makan buah 3/4 bijik pstu minum susu. Mkn manis2 ke ade org kata nnti baby cpt besar kalau mnum susu anmum. Semoga dipermudahkan

2y trước

Saya ade baca juga org share.. katanya suka makan buah pun baby boleh membesar elok. Terima kasih sis share 🙏🏻

sy cek di swasta sepatutnya 36/ 37 week. cek bby 2kg & abdomen size seperti 32 week. doctor bagi surat utk KK refer pd pakar. risau juga ni. tapi sy fikir positive dlu. hope okay saja. Ahad ni appointment kk.

kene bersalin awal jika bayi tidak dapat membesar dalam rahim. sebelum baby terus mengecil sama ada tak dapat cukup nutrisi atau sebab lain2. jadi perlu dikeluarkan dan membesar di luar. semoga dipermudahkan.

2y trước

Okey faham2.. terima kasih sis 🙏🏻

Saya scan masa 32w size baby mcm 29w tu dr nak tgk next week saya 34w berat baby mcm mana. Risau jugak kalau baby tak membesar ikut size usianya.

sma sis saya 35weeks bby kecik aritu scan bru 1.3kg risau jga, mmng klw masi kecikk drg akan besalin kn awal mcm saya tunggu tarikhh jaaa ni😅😅😅

2y trước

Mesti nervous kan tunggu tarikh.. semoga urusan kita dipermudahkan 🤰🏻

Owh baby kecil pn bersalin awal ya? Sy pula 34 week baby besar 3.1kg. Pun kene bersalin awal kalau besar sgt nt 😬

2y trước

Alhamdulillah sihat anak puan 😍 Tak silap saya sbb risau baby kecil tu dah tak membesar dlm perut disebabkan nutrient tak sampai cukup ke baby.. dia nak membesar kat luar pulak kot 😅

InshaAllah ade harapan ..mesti boleh..puan kne sentiasa positive. jgn stress2, jgn skip mkn, supplement jgn lupe mkn..

2y trước

Terima kasihh 🙏🏻

macam anak pertama sy juga. 38w 2.2 je berat. kena bersalin awal. sebab risau baby tak membesar dan baby lemas.

2y trước

Maaf tanya, mcm mana dgn anak puan skrg? Tumbesaran dia ok tak?