xnak vaksin anak & xnak ambil perancang

sblm tu jgn kecam sy.. sy bkn anti vaksin & bkn xsyg anak.. cuma xnk bg suntikan imunisasi atas sbb2 peribadi sy jg xnk ambil prncg sbb xkisah beranak rapat.. usia pun xmuda sgt klu nk jarakkan kehamilan sy baru melahirkan anak 15 mac lalu.. vaginal delivery (vaccum & episiotomy) soalan sy, knp kita d lrg beranak rapat? byk yg rapat sy tgk ok sj kedua, klu rzeki mgandung lg, ada mslh x utk buka buku pink jika anak first x ambil suntikan imunisasi

17 Các câu trả lời

Saya xnk komen pasal vaksin. Saya cuma nk share.yg Saya pun xambik sebarang perancang. Sbb dri Awl2 kawin Saya n suami mmg setuju utk xambik perancang. Macm sis juga, Saya fikir Saya nk beranak dulu time muda ni. Lepas ni boleh fokus Besar kan anak. Tapi. Saya xrancang nk anak ramai pun. Anak sulung umur 1t5bulan.skrg tgh pregnant 5 bulan.Saya mmg nk anak rapat utk sulung n kedua. Kalau dpt sepasang pun jadila. Walaupun Saya bersalin Normal, time pregnant pun xde masalah kesihatan. Tapi lepas beranak anak kedua ni. Saya nk rehat 2 3 tahun dri mengandung/bersalin. Fokus besarkan 2 beradik ni dulu.. Kenapa kita di Larang beranak RAPAT? Utk pulih dalaman. Stabil kan emosi. Tu yg Saya faham. Lainla time pantang kita mmg pantang 100% ikut org dulu2.(cepat pulih).