xnak vaksin anak & xnak ambil perancang

sblm tu jgn kecam sy.. sy bkn anti vaksin & bkn xsyg anak.. cuma xnk bg suntikan imunisasi atas sbb2 peribadi sy jg xnk ambil prncg sbb xkisah beranak rapat.. usia pun xmuda sgt klu nk jarakkan kehamilan sy baru melahirkan anak 15 mac lalu.. vaginal delivery (vaccum & episiotomy) soalan sy, knp kita d lrg beranak rapat? byk yg rapat sy tgk ok sj kedua, klu rzeki mgandung lg, ada mslh x utk buka buku pink jika anak first x ambil suntikan imunisasi

17 Các câu trả lời

sy pun x ambik sebarang suntikan utk anak sy. perancang pun saya tolak. skrg sy pregnant 7 bulan. anak 1st umur 1t7b. sy mcm awk la, sy nk beranak rapat atas faktor usia suami yg dh semakin lanjut. tapi lepas sy pregnant sy bru sedar anak sy x dpt kasih syg secukupnya. anak sy begitu rapat dgn sy. semakin hari sy rasa semakin bersalah bila tgk air muka dia. cuma sy boleh suggest better jarakkan sedikit kehamilan. tunggu anak dh besar sikit dah pandai bercakap dan faham bru sis boleh plan utk 2nd child.

3t trước

baik, sy dh trauma khilngan bby sy. mgkin stgh2 bby dia ok ngn vaksin yg dbrikan.