Perlu ke ?

Saye sekarang 26 week dan mengasuh baby umur 1 tahun 1 bulan. Baby yang saye mengasuh ni baru pandai nk berjalan. Bile hari saye jage die je mesti saye akan rasa sakit pade bahagian ari2, tpi bile die cuti dkt bahagian ari2 saye tu okey je. Saye ade prgi klinik, doktor scan bby okey je cume yg sakit tu dkt bahagian otot bwh perut ni dan doktor nasihatkn utk berehat dan stop utk jge baby sbb kdg saye ade dukung bby tu kn. Doktor tk bagi angkt bende2 berat. Act, saye baru je jage die semule dalam sebulan. Sebelum ni saye stop jage die sbb kluar spotting mase awal trimester hritu. Rase kesian pulak dekat parent die nk cri pengasuh lain klau saye stop jage die dlm mse terdekat ni. Saye ade bincg dgn husband psal bnde ni dan husband ckp last jage bulan ni. Tapi tu lah kite ni fkirkn org pulak 😂 Saye risau org ckp saye ni mengade tak boleh nk buat krje lebih skit. Ini kandungan saye yang ketiga, yang 2 lagi tu gugur mase awal trimester. Kalau ibu2 dkt tmpt saye ape keputusan ibu2 ye ?

19 Các câu trả lời

Utamakan kesihatan dan keselamatan awak dan baby dulu. Doktor pun dah nasihat utk stop. Nanti, awak explain je dekat parents baby tu. InsyaAllah diorang faham punya. Bagitau je yang keadaan awak sekarang ni tak sesuai untuk jaga baby dia.

sy mengasuh 2org bdk sblm pregnant ke3 ni...dpt je tau pregnant, suami suruh stop mengasuh..sy pun kesian jgk kt parent tu...berat hati jgk nk bgtau sbb syg bdk² tu...tp nk buat mcm mn..dgn alahan teruk..sy kena pikir diri sendiri dulu

1y trước

sama jgk sorang baru bljr berjalan..sorang 3thn

Better sis stop jaga, bukan senang nak ada baby semula lagi2 dah ada kes keguguran 2x. Bagitahu parents bb tu elok2, bagitahu condition sis yg dah gugur 2x. Utamakan kandungan & diri sis dulu

Betul sis , syg diri sdri dlu , jgn fikir pasal org lain dlu . Kdg pentingkan diri sdri perlu ada , sbb klu dia kesiankan awk n fhm awk (parents baby) dia msti hormat keputusan awk ,

stop mengasuh dulu la sis utk kebaikan.. lagipun husband suruh stop da tu. elok dgr ckp husband. yg tu terbaik...semoga dipermudahkan urusan sis utk kandungan Kali ni. aamin2

Kalau pernah ada history keguguran sebelum ni, better stop mengasuh dulu. Rehat secukupnya ikut saranan suami doctor. Kerja/duit boleh cari, tapi anak takda ganti.

Fikir diri sendiri dlu sis. Kalau saya mmg tak jaga dah tu. Lagi2 dngan ada history keguguran sblum.

Fikirkan lah anak sendiri dulu. Tu je jawapan paling tepat.

Jgn angkat berat sis, kesian kat baby