Tak tahu lah tak boleh move on ke ape

Sebelum berkenalan dan kahwin dengan suami, saye bercinta dengan ex saye 3 tahun lebih dan saye memang sayangkan die sangat2. Die pun janji nak kahwin dengan saye. Tapi disebabkan ibu saye tak suke die, saye terpakse tinggalkan die. Selame kami bercinte saye pujuk ibu saye untuk terime die. Bukan sebab ex saye tak elok atau kerje tak bagus tapi sebab ibu saye tak suke ibu die. Mase saye tinggalkan die memang die merayu dekat saye dan saye pun sedih sangat. Lepas sebulan kami putus, saye kenal dengan suami saye. Kami kenal dalam 3 bulan terus tunang. Lepas 7 bulan tunang kami terus kahwin. Sekarang saye dah kahwin dengan suami saye hampir 3 tahun, tapi kadang bile saye termimpi ex saye, saye mule teringat die. Saye tak pernah pun stalk atau terjumpe die cume mimpi je. Lagipun ex saye dah kahwin, saye tahu pun sebab tengok story ig kawan kerje lame saye. Nak kate dah move on tu memang dah lah, saye pun dah ade anak sorang. Cume kalau termimpi tu lah tetibe teringat padahal tak terfikir kn die pun. Saye selalu jugak lah mimpi die.

10 Các câu trả lời

saya Ade terbaca kite kadang mimpi kan ex kite sebab bukan rindu dia.. kite rindu memori dengan dia sebab time TU kite xde komitmen.. time TU kite happy..single life..x mcm skrg. bangun awal ..kene jaga anak...masak basuh baju ++.. just bende TU datang je mimpi and teringat.. tp Sbnr nye kite dh move on.. dah adapt dah Ade anak 1.. cume terkenang sahaja..saya pun dh kawen 5y. Ade anak 1... ape pun semua nya Ade hikmah suami tetap no 1.. focus keluarga kecil sye .kalau sye termimpi dia .sye bangun xde rase ape sebab sye dh buat pilihan sye... ex smpai skrg xkawen lagi... tp xhairan ramai kawan sye umur 31 pun xkawen lagi.. trend kawen lambat skrg .entah ler sye pun heran..ex sye Ade dlm 10 org.. entah kenape dia je masuk dlm mimpi sye. maybe sebab kenal dari sekolah..yg lain couple tmpt keje 3m.. 6m .. dah break .

Ex Saya pun slalu masuk dalam mimpi macam dia belum move on. Nk couple balik la nk ambik hati Saya balik la. Saya dn ex dh putus 12 tahun yg lepas sbb couple zaman sekolah. Saya dh 4 tahun kawin. Ex pun dh 2 tahun kawin. Saya xpernah teringat dkt dia. Tpi pelik knpe kerap sangat mimpi dia. Mgkin sbb kami putus bukan dgn Cara elok. Ye la. Ada ke patut dh kantoi curang pastu Mengaku cinta kan Saya sayangkan skandal dia. Means dia nk 2 2. Bnyk cantik punya perangai...mmg waktu putus dulu Saya blah gitu je malas nk dengar pujuk rayu dia. Blok n lost contact dia. Pape pun. Mimpi tu mainan tido. Setiap kali mimpi ex. Bila bangun je, bersyukur sangat Allah jodoh kan Saya ngn suami. Ini yg terbaik.. Xleh lawan ex2 yg lain.. Suami no syatuuuu.. 😁

kisah sis sama mcm sy . tapi xda Smpai mimpi ex . ni sy mmpi mak ex n sy tgh bergusti hahahaha . hawauu betul mmpi tu . nsib la kami xda jodoh kalau tidakk perghhh hari hari berperang mulut 😆😆😆 mak n kkak Dy kuat kutuk sy . erghh pantang betul org mcm tu .. alhamdulillah jdoh tu rahsia Allah. jodoh sy kwn kkak angkat sy .hahahah . kenal sebulan truih tunang. tunang sebulan truih kwin . Alhamdulillah dh nk masuk 4 taunn ank sorg dh . hihihi Smpai skg ex xlaku laku lgg. nk tgu anak raja kot hahahahaha

mimpi tu mainan tdo.. dua2 da ade khidupan baru skg, just fokus dgn khidupan skg.. andai kte, awak bsama dgn ex pn blum tntu bahagia mcm dgn suami skg.. zmn bcinta & kawen tu bbeza sgt.. sye yg kwen ske sme ske, couple dr zmn bcinta smpi kwen pn ade lalui fasa2 bahagia & bgaduh dlm rumah tgga.. bcinta lme2 sblum kwen pn x mjaminkn ape2.. yg pentg effort dlm rumahtangga tu.. jd x yah la kenang zmn2 bcinta dlu tu apetah lg ex..

Hah samalah😂 tp sy memang da move on pun. i feel u. cuma kadang2 ex adalah juga try stalk. try ctct. sebab dia jenis yg akan berkawan wlupun status da jadi ex. tp sy memang xlayan. bahapa nak layan. dia jg punca sy kluar dr hubungan kami dulu. bkali2 kantoi curang. hm. memang xnaklah aku hidup dengan lelaki mcm tu😌

Mimpi tu mainan syaitan semasa tidur.. Syaitan suka hubungan suami isteri tak bagus. So, syaitan kasi main nak bagi trigger pasangan suami isteri untuk bagi salah seorang buat onar. Jadi bila selalu mimpi entah apa2 ni, amalkan sunnah sebelum tidur ya.

Setan bab nk meruntuhkan rumahtangga mmg onnnnz. Terpulang pada diri kita nk layankan mimpi tu or nak let go je. Tepuk dada tanya selera.

Mungkin cara perpisahan pun main peranan.. kalau kita putus dengan cara baik, takda marah atau benci, kita akan lebih tenang.

Mimpi mainan tdo jer.. Syukur xkawin dgn ex.. Takut nnt stress pulak ada masalah dgn mak mertua..

sama sis mimpi saja cukup