Pening nak pilih

Saye nak beli baju baby tapi tak tahu nak beli bape helai utk 0-3m, 3-6m, 6-12m ? Boleh cadangkan tak untuk 0-3 nak kene beli bape helai, 3-6 bape helai ? Takut terbeli 0-3 lebih nanti tak pakai dan takut kalau beli 3-6 nanti baju baby gelebeh pulak.

13 Các câu trả lời

beli je byk 0-3. sbb taktau lg baby awk berapa kg masa keluar. kalau baby besar boleh pakai sampai 2 bulan juga. kalau baby kecik lg boleh pakai lama. 6-12 paling takyah beli lg. beli time dia dah besar nanti topap2 mana yg ada. tp baju 0-3 tgk cutting juga, ada cutting kecik. kecuali baby awk lahir besar, mmg kena ready baju 3-6. if not baju nb byk takpe. baby sy lahir 3.3kg, now 3 bln 6kg masih muat certain baju 0-3 sbb baby sy jenis panjang bukan yg debab.

1y trước

Ingat anak sy sorang dh masuk 4 bulan pakai baju masa 3 bln🤣

Saya beli baju 0-3m 7 helai lengan pendek (rompers) beli set 7 helai terus dari next, 5 helai lengan panjang (rompers n sleepsuit utk pakai mlm) 3 helai seluar panjang *anak saya lahir 3.7kg. Baju nb ni semua boleh pakai sampai sebulan je kecuali sleepsuit* 3-6m 5 helai sleepsuit 3 helai tshirt n seluar pendek 5 helai baju lubang2 6-12m So far belum beli. Dapat hadiah dari kawan2 je. Tak cukup nanti baru beli kemudian.

kalau awak jenis yg tak kisah baby pakai baju besar then awak boleh ambik size besar. kalau jenis nk tengok baby nampak kemas dan baju baby nmpk terletak kt badan awak ambik size kecik. size 0-3m. setiap brand cutting xsama. ada je yg size 0-3m boleh pakai lama. sy beli 0-3m ada yg baby boleh pakai smpi skrg umur dia nak masok 5m☺️

Saya beli size 0-3 bulan dalam 7 helai mcmtu buat tukar2 sebab baby cepat besar at the same time tak suka tgok baju gelebeh2 ni hehe. Skrg baru start beli 3-6 bulan (baby masuk 4 bulan harini). Saya jenis tak cukup baru topup, habis pantang boleh keluar beli baju. Terpulang kepada sis juga sbnarnya 😁

Beli 0-3 tp jgn byk beli sikit je.. kalu nk beli byk skit yg 3-6 atau 0-6.. tp berpada sb xtau baby sis besa mane..nt baby dh lahir bru beli byk2.. Sb sy tgk jgk mase sy kecik lahir berat brape n suami brape so sy agak2.. huhu

0-3 to beli sepsg dua je to pom bju mlm..sb cuaca pns skrg wktu siang..bby x brbju pom xpe...3-6 ok beli byk sikit..bby cpt besar sis...kot mmbazir pula beli kecik2 sgt...dlu sy xbeli y 0-3..trus beli y 3-6 n 6-12m..

Anak buah sy lahir 3.9kg, baju NB semua tak muat langsung nak pakai masa lahir, terpaksa kitorg shopping kan baju baby😂 Better beli sikit jee. And beli bigger size sikit. At least bigger size boleh pakai lama.

saya beli 7 helai baju newborn 0-3month. 3-6month ada la dalam 2 3helai untuk standby. selebih beli nanti masa baby keluar. sebab tak tahu saiz baby lagi.

Kadang tag je 0-3 tp blh pakai smpai budak 6 bln ke atas..kdg bby kecik.. kdg cutting baju besar.. bju newborn pun cutting tak newborn sgt.. blh pakai smpai 3-4 bulan..

saya 0-3 x beli pun..kebanyakkan ambk saiz 6-12..xde beza sgt pun dgn saiz 3-6, baby CPT mmbesar..lagi pun saya anak yang lahir sblm ni mesti 3kg lebih..