First time : Obimin

Saya terlupa untuk makan vitamin obimin ikut masa yang tetap seperti yg di arahkan. Kebiasaan makan pukul2 petang setiap hari. Boleh ke saya makan sekarang atau tunggu hingga esok je?

14 Các câu trả lời

Obimin kena ambil awal pagi sebelum breakfast, gap 1 jam & baru boleh makan breakfast. Kalau taknak ambil pagi, ambil sebelum tidur. Pastikan sebelum tu tak ada makan apa apa. Kalau ada, gap 1 jam jugak, makan ubat & terus tidur. Ambil obimin tu digalakkan minum dengan air oren untuk cepatkan serap zat besi yang kita makan & elakkan loya lepas makan ubat

5y trước

Kalau sakit kepala, bagitahu nurse. Mungkin boleh tukar ubat lain yang sesuai. Takut tak serasi tu ubat tu

Nak senang...buat alarm utk makan vitamin tu.. Kalau sis jenis mkn pkul 2ptg...set la alarm time tu.. Sy jenis set alarm mkn vitamin..alhamdulillah x pernah lupa mkn ubat..kdg2 terlupa jg..mujur bunyi alarm

kalau dah skip biarkan. jangan makan sekali dengan esoknya . contoh hari sebiji lupa pastu esok sambung makan 2 biji ganti yg harini .. kalau boleh buat alarm supaya tak lupa.

Wajib makan obimin sekali sehari..pukul berapa pun xkisah..seeloknya waktu perut kosong..di cadangkan 2jam sebelum makan atau 2jam selepas makan..

Boleh sis janji jgn tinggal wlo sehari pun.. Better makan pagi2 time perut kosong tu.. X breakfast lg... Xpun 2 jam lepas... No worries k

Boleh je makan bila2 masa , mcm saya kalau makan pagi kepala saya akan sakit .. pastu nurse ckp makan malam lah kalau cmtu ..

Maaf bertanya, ada yang cakap makan vitamin obimin hari hari boleh menyebabkan baby besar. Betul ke?

5y trước

Mitos.

Sy mkn obimin sblm nk tido.. Letak je tepi katil skli dgn air.. Nk tido je tringt vit tu. Hihi

Saya suggestkan makan before tidur sis. Sebab masa saya pregnant saya buat camtu, senang.

anytime. . asalkan dlm sehari tu ada ikut kuantiti yang disaran. kdg mmg kita tlupa.