Lupa Makan Obimin

Maaf semua. Nak tanya, sy terlupa nak makan obimin 3 hari berturut2. Akan ade masalah tak pada baby? And sy pernah terlupa nk makan folic acid pd awal kandungan.

24 Các câu trả lời

xde ape pon...fikir & doa yg baik2 jer, mse 2nd preggy dlu dh ujung2 mmg sy xamik pape vitamin lgaung mlas nk makan... alhamdulillah baby shat ckup sifat, mse 1st preggy sy dh 4bln bru buat buku pink.. selame tempoh sblm buàt buku tu pon sy xpnah amik pape ubat vitamin, alhamdulillah baby shat jgak.. yg pnting jage pemakanan 😘

4y trước

awak masa sebelum preggy amalkan makanan sihat ke? mcm sayur dan buah

takde mslh rasanya sbb sy sejak pregnant mmg takbole mkn obimin atau vitamin yg doktor bagi mesti rasa sakit kpale loya yg teruk . doktor smpai ckp mkn 2 hari skali klau takbole jgakk tukar lagi vitamin . setakat ni dah 4 jenis vitamin doktor bagi last2 risau kan baby pnye pasal sy telan jgakk sbb sy ade mslh hb low dari anak pertama lagi .

4y trước

awak start makan vit masa kandungan berapa minggu ya

prnh bca, klu xmkn folic acid baby kmungkinan ad msalh bila lahir...ubt2 yg Doc bg, kbanyakn utk baby dlm perut...jd pkirkn la...klu trlupa bleh ja buat reminder kt fon or calendar..klu xboleh amik ubat or vit yg doc bg, bleh try amik ngn jus...itu yg sy buat...xbleh mkn obimin or zincofer, bli la kt farmasi maltofer...pkir baby

4y trước

btul...sgt bhaya

Folic acid tu penting untuk ibu hamil lagi lagi awal hamil. So jangan sampai terskip banyak kali pulak. Kesian ke baby nanti takut ada kena apa apa

saya dulu macam ni jugak kadang terskip makan obimin lepastu takut jadi balik saya set alarm untuk makan ubat senang takde lah lupa lagi

Kalau nak elak lupa makan pastikan set reminder dekat phone. Senang bila waktu makan ubat dah set dia akan ingatkan kita bila nak makan.

Tak pernah lagi terlupa makan ubat ni.. Folic acid mahupun obimin. syukur on track je. Kalu terlupa tu cepat cepat lah makan

folic acid kalau tak ambik awal hamil saya tak pasti lah pulak tapi kalau terlupa sehari dua makan je lepas teringat tu

Klau lupa makan obimin terus je makan lepas teringat tu.. Normal lah kalau terlupa tapi jangan tak makan terus

mcm mana boleh lupa? buat reminder lah sis senang.. dekat phone ke.. folic acid tu kena ambik hari hari