Sembelit

saya tengah berpantang.....saya mengalami sembelit.najis susah nk keluar......apa yang harus saya buat?...

12 Các câu trả lời

Macam sy makan stool softener pun tak menjadi makan oren hari2 pun tak menjadi last2 sy try mkn epal sebiji pear sebiji..alhamdulillah mlm tu jugak membuang..tapi kena dlm keadaan tenang & ade org tengokan baby😂😂

Saya amalkan buah papaya dan buah tin. Minum air banyak2 sebyk 3L sehari. Biarlah buang air byk pon tp hasilnya juga memberi kulit muka yang bersih selain membantu melancarkan pembuangan air besar

Mase dlm pantang normal kne sembelit.. so awk kne mkn sayur sawi n Oren byk².teran pun xleh teran sngt ye..biar gesa nk kuar najis Tu yg keluar sndri

Buah and sayur. Especially sawi sy mkn sblm ni mmg tak sembelit. Dari hari first kt hospital sampai la dkt rumah sy makan.

Banyakkan minum air suam sis kalau sembelit ni itu je penawar dia sekurang kurang nya minum 1 botol besar

Sy beli pil pelembut najis.. sblm tido mkn dlu.. bgn terus membuang.. ada jual di farmasi

5y trước

Ok sis

try beli duphalac di farmasi, mommy..pastu bykkn mkn buah oren n sayur 😊

Minta gan.nurse ubt lawas kalo diorg dtg rumah buat check up

Mnum air, mkn buah orrn sunkist kna blend sis

byk mkn buah, minum air, boleh mkn phytonatal