Sembelit sewaktu berpantang

Hi semua, nak tanya sy dah berpantang hari ke 22.. Sy mengalami sembelit dan kekadang 2 3 hari xmembuang air besar.. Boleh bg tip tuk atasi masalah sy ni?

8 Các câu trả lời

Ada dua option..sis blh try bli duphalac mcm sis mirza suggestionkan tu atau try enema bg memudahkn pembuangan..enema dia mcm pam air..sumbat dkt tmpt pmbuangan bg melawaskn pmbuangan dgn cara press air bg msuk spnuhnye dkt dlm tu.....lepas bpe second gune..cpt proses pmbuangan nya nti.. mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Saya beli ubat dkt farmasi...ckp dkt staf farmasi saya nak beli ubt senng membuang air besar..ubat tu kuning bulat kecik jer...saya pon mcm awak susah nak buang air besar first bersalin dkt semggu x membuang mkn ubt tu alhamdulillah senng sgt² membuang air besar 🤩

Sy pun ada masalah sembelit dri hari bersalin lg..sy start makan biskut ni alhamdulillah masalah sembelit x ada..setiap hari dpt buang air besar..sy pun tengah berpantang jga..sis boleh cuba dlu😊

Kalau saya makan ubat hurix sembelit. Ada jual dekat 7e. Makan sebelum tido, esoknya confirm akan membuang dengan lancarnya. No more sembelit.

kalau saya selalu akan makan betik . .mmng lancar jk membuang . .

sy beli duphalac kt farmasi..alhamdulillah, lancar je 😊

Mkn betik atau pisang

Mkn buah naga