Suami adalah ujian?

Saya tak tahu nak share dgn siapa, so saya cerita dkt sini, sekdar utk meluahkan. Saya dan suami dah 3 hari tak bercakap. Suami pula mcm endah tak endahkan saya. Saya sgt² terasa dgn kata² dia dlm WS. Hanya minta balik awal sebab saya sorg² dkt rumah. Lagi² tgh sarat ni, risau terjadi apa². Tapi respond yg saya dpt, dia marah saya balik. Benda ni dah beberapa kali jadi, saya dah malas nk fikirkan dia dah, saya utamakan diri sendiri. Belum masalah kerja lagi. Syukur minggu ni last kerja, so saya blh standby diri incase klau terberanak awal. Makan minum saya cari sendiri, kerja² rumah pun saya buat slow². Kdg² rasa sedih sebab suami tak faham keadaan isteri yg tgh mengandung ni. Pernah slowtalk dgn suami, tapi still buat perangai yg sama. Saya hampir giveup dah, rasa mcm diri ni jadi isteri yg derhaka pula. Allahuakbar.. saya betul² buntu, sedih tgk diri sendiri. Tapi fikirkan anak dlm perut, dia lah penguat semangat saya utk bertahan & terus kuat. Doakan saya selamat bersalin nanti. 💕

1 Trả lời

sbar . jgn terlalu ikot emosi . nnt Anak pon sedih. kalau suami xde xpe. jgn stress . awk pk dlu psl awk dan kandungan okay. nnt lepas lahir baby , Baru pk. kdg2 pembawakan mngndung ni Kenan kt suami jgk . dye Jadi xbole dekat ngn kite . nk marah2 . pk positif je ye