Anak Tak Menyusu Badan Dengan Betul

Saya stress la kenapa ya baby saya bila susu kadang2 ada time dia minum dia tarik keluar mulut dia then cari puting balik. Minum tarik balik. Tendang2 macam dia tak puas. Mula says ingat sebab saya kurang susu. Tapi bila saya picit keluar ja susu. So apa yang saya patut buat. Ada sesiapa macam ni juga dak? Saya macam tak tenang bila dia buat macam ni.

5 Các câu trả lời

Anak saya kadang mcm ni juga. Dia mcm more to dah kenyang rasanya. Tp nak juga hisap tetek and same time susu pula kluar lagi tu dia meragam tu marah2. Try pujuk2 tepuk montot dia dodoi2 dlam 6-7 minit camtu stop la dia merengek and start tido😖😖😖 tu klau anak saya la haha

4mo trước

ya saya rasa anak saya sama juga dia dah kenyang. anak saya colic juga sama. bila susu dah minum banyak sangat tak turun dia rasa struggle nak minum lagi. jadi bila saya burpkan dia baru dia bmtak cabut dah.

situation sama dengan saya tapi kalau anak saya buat gitu saya terhibur 😂 sebab kelakar dia yg lepaskan puting then dia nangis pastu masukkan balik 😂😂 saya cuba jugak cari tahu tu di panggil “cluster feeding” awak boleh study pasal benda ni kalau nak tahu lebih detail…

4mo trước

ohh cluster feeding. i see ok faham2. tapi untuk anak saya. saya rasa saya dah figure out kenapa dia macam tu. rupanya anak saya colic. saya perasan bila dia macam tu saya burp kan dia baru dia ok balik nak minum. kalau tak dia nangis2 cabut susu cabut susu.

mungkin nursing strike. anak sy pun tolak botol. tapi nangis lapar. kena ada cara pulak nk bagi dia minum tu.. hmmmm. mak yg stress tgk anak mcm tu

4mo trước

saya kalau benda kat rumah tak kisah sangat. kalau menyusu diluar dengan pakai nursing cover bagai dia duk cabut susu cabut susu saya kena check balik dalam nursing cover kejap2. jadi frustrating juga. sebab kita dah la panas dengan cuaca dan nursing cover. anak duk cabut puting. tu yang macam agak stress.

Anak sy kdg mcmni. Dia sbnrnya dah kenyang tak nak minum susu tapi nak menempek nenen saja so dia marah bila hisap susu keluar laju 😂

Cuba cek, nak tumbuh gigi ke... Growth spurt/ nursing strike. Teruskan offer susu dgn kasih syg.

4mo trước

Baby mogok susu. Teruskan offer susu kat anak dgn kasih sayang.