Spoting 10w

Saya spotting mcmni . Dah pergi klnik . Bby aktif tp ada collection at int os . Doc bg ubat utrogestan untuk makan . Ada siapa pengalaman mcmni ? Sy takut sgt . Sy pernah spoting 7w , doc bg duphaston. Alhamdulillah spoting tu sikit dan shri je . Tolong doakan kandungan sy kalini selamat . #firstbaby #firstmom #pleasehelp

Spoting 10w
19 Các câu trả lời

Sy pun sampai skrg masih ada keluar coklat2 mcm ni, Alhamdulillah kandungan sy nak masuk 16weeks, baby pun membesar dgn baik dan aktif. Mula2 sy bleeding masa 6weeks mcm tu, lps tu sy terus pergi ke emergency dan doc bg ubat kuatkan rahim, masa mkn ubat duphaston tu pun masih keluar lendir2 coklat juga, dia tak stop pun. Lps tu masa 8weeks sy bleeding lagi, dan sy terus ke emergency lagi, tapi kali ni diorg refer ke PAC, masa tu doc pakar O&G check guna mulut itik tu dia kata ada ketumbuhan daging lebih kat pintu rahim, itu punca bleeding dan doc ckp jgn bersama suami dulu, lps tu doc bg ubat utk kurangkan bleeding. Masa sy mkn ubat kurangkan bleeding tu pun masih ada keluar lendir2 coklat tu juga, lps seminggu habis je ubat duphaston & ubat kurangkan bleeding tu, sy bleeding lagi tapi sikit jelah, dan sy tak pergi hospital dah, sbb masa yg kali kedua sy pergi hospital tu doc ckp baby ok je, dan bleeding tu bkn berpunca dari baby dan ianya tak bahayakan baby, wallahualam.. Sampai skrg pun sy masih takut2 utk bersama suami, sbb kandungan ni pun lps 10thn baru sy dpt 🥰🥺

2y trước

sy smpai skrg dk kluar coklat

Nasihat saya lebih baik awak berehat di rumah jangan lakukan apa-apa kerja melainkan solat ,makan ,minum ,duduk ,baring dan mandi sahaja. Kalau awak bekerja saya sarankan awak cuti tanpa gaji atau berhenti kerja. Saya pernah ada dalam situasi awak cuma awak perlu berhati-hati, lagi satu cakap dengan suami buat masa sekarang sehingga kandungan mencecah 5bulan jangan lakukan hubungan intim. Takut berlaku pendarahan yang teruk, lagi satu kena pantau pergerakkan diri awak sendiri jangan terlalu penat, stress or benda yang tak bagus untuk ibu mengandung boleh mendatangkan penyakit lain. Macam saya pernah jatuh motor ,masa tu kandungan saya 12minggu start dari situ mula tumpah darah setiap 2 minggu tak lama lepas tuh jumpa pakar puan buat check up masa kandungan dah 27minggu dapat tahu ade pollips. Cuma pollis tu ade stage bahaya dengan tak bahaya tu boleh double confirm dengan doc pakar sendiri. Jika pollips tuh tak bahaya kena berjaga-jaga juga sampai awak nak bersalin nanti.

2y trước

alhamdulillah sy spoting 3 hri je . sy mmg bedrest spnjg spoting tu . nk berhenti , ada komitmen . gaji suami tak ckup nk tanggung sorg sorg. sy spoting sbb vagina luka sikit . skrg dah 13w . sy harap baik baik jela . sy pun takde bersama . takut .

Saya pernah. Bleeding masa 14w. Pergi hospital dr bagi duphaston. Then at 16w spotting pulak. Around 1w jugak spotting. Pon sama dr bagi duphaston. But alhamdulillah baby kuat and now baby dah 4 months. My advice is apa2 yang keluar samaada darah or spotting is not normal. Jangan berlengah terus jumpa dr. If dah jumpa dr keep pantau if spotting dah makin okay. Selalu la cakap dengan baby supaya baby strong. Mommy nak jumpa baby. Mommy sayang baby. It works like a magic ye bila kita selalu cakap dengan baby. Semoga puan and baby puan kuat ye. Sending hugs ❤️

2y trước

alhamdulillah spoting masani 3 hri je . sy mmg trus pergi klinik dan hosp masani . skrg dah 13w . hritu scan bby baik baik je . alhamdulillah . takut btul . sy pun sllu doa dan ckp kat bby suruh dia kuat . tq awak .

Awak spotting atau bleeding? Sy pun tengah alami macamni sekarang. Sy 13w. Tapi sy start dengan bleeding. Bleeding keluar darah merah sekali sahaja kemudian keluar spotting coklat2 lendir macamni dalam seminggu. Doc bg duphaston. Setakat ini dah 3x sy bleeding dan keluar macamni. Paling latest 26/3/23 haritu. Sampai sekarang masih keluar lendir coklat ni tp dah berkurang. Sy hidup dalam keadaan takut. Asyik cek panty je dan terbawa- bawa dalam mimpi masa tido. Sgt risau walaupun hati ni redha dan sentiasa berdoa yg baik2

2y trước

Boleh tahu tak spotting awak macam mana ? Sebab saya pon tengah alamai sekarang 😌

Pernah jadi mcm ni. Spotting kluar time 7/8 w mcm tu. Sehari je. Lepas tu kluar lendir coklat mcm dlm gmba sis ni. Kluar bukan sikit2 yeeee. Kali ke 3 terus g hospital. Dr check alhamdulilah takde apa. Bby smua oky. Time tu 11w. Skg dah 32w. Alhmdulilah. Sy doakan kandungan sis sihat & sis dipermudahkan urusan bersalin nanti. Aamiin. Doakan sy jugak tau. Due bulan 4 ni 😍

2y trước

If tanya sy, sy tak g klinik. Terus hospital kat emergency. Sb kalau g klinik pun, dorg akan refer hosp. Masa check tu. First dorg akan tny apa yang kluar? Kalau ada gmba, tunjuk gambar tu. Pastu nanti dia akan guna mulut itik utk check apa masalah n ada bukaan tak? Kalau ada bukaan, myb akan berlaku keguguran. Tp kalau jalan tu tutup, in sha Allah takde apa. Tp risau gak la. Sebaiknya kalau ada kluar segala yang pelik2 time mgandung ni, terus je g hosp/klinik.

Pernah kena mcm ni jugak masa 6 7 weeks. Pergi klinik takde dapat apa2 ubat. Scan masih ada kantung. Dapat mc saya bedrest je. Lepastu stop. N then keluar lagi 9 10 weeks. Saya redha dah Tapi Alhamdulillahh saya masih ada rezeki. Now dah 32 weeks. Semoga baby awak baik2 je dan dipermudahkan urusan

Hari tu sy bgni juga terus doktor suspect miscarige.. doktor saran utk bed rest. Sy langsung tdk bt apa2. Baring dan rehat.. mkn makan berkhasiat. Tdk payah stress psl kerja atau apa2. Jgn bt kerja langsung smpai sy 3 bln lebih bru ok.. lps tu masih berjaga2 sbb first baby kb

2y trước

oh . itulah doc pun suruh sy jgn terlalu lasak . kene bedrest je . skrg tgh minta cuti smpai betul betul okay .

Pernah alami masa 7w, 16w,18w.. doc cakap pendarahan pangkal rahim.. tapi scan baby, alhamdulillah.. xde ape2.. tapi apa2 pun, next time ada pendarahan lagi, just pergi hosp cepat2.. semoga dipermudahkan urusan sis..

2y trước

masa scan tak nampak bleeding ape2 pun.. xde bg ubat ape2 pun utk kuatkan rahim.. better sis pergi je hosp bagtahu keadaan sekarang. At least doc boleh check. Bg saya ape2 perdarahan masa hamil, not normal.

sy dlu time preg slalu sporting.dr cek pendarahan pengkal rahim sbb firstime rahim nk mmbesar ..tp klau ada sporting just pg hospital je cpt2.. tnya misi skali , ambil gambar tnjuk kt misi.. dan tnya dr berapa lama sporting akan keluar mcm tu..

2y trước

spoting tu lama ke ? ke shri je ?

sy pn mcm nie.. mmg sy g hspital refer doc.. dieorg siap cek msuk muncung itik tu sbb nk cek jln ada buka x.. da cek tp xde bukaan so dieorg suh mkn dhupaston je.. alhamdulillah skrg da 26w5d.. 😊

2y trước

sy da p hosp . doc kata vagina luka , tp tatau apa punca . sbb sy tkde bersama spnjg pregnant ni . doc bg duphaston . semoga spoting ni stop la