assalamualaikum wbt

Saya seorang suami yg sayangkan isteri Dah masuk 7bulan.... Nak tanya ada efek tak cucuk insulin..sebab Hb low dan bsp kalau cek up kadang2 merah..sebelah pagi dan ptg... Ada cadang tak..tuk bagi baik... Nak bagi minum susu dekat isteri takut gula naik plak... Ok tak minum susu

2 Các câu trả lời

Ada susu yang takda gula. Mcm anmum punye. Tp utk naik kan hb ada byk lg cara lain mcm makan jambu batu dan hati lembu. Tp makan jambu batu je. Jangan campur asam ke ape sb nnt iron xserap badan.

5y trước

Tak pasti.. ikot org gak.. sy xminum pon anmum. Tp klau nk susu yg xde gula, anmum ada claim satu produk diaorg yg xde gula. Tp apa2 pilihan terpulang pada masing2. Sy beli susu segar goodday minum hari2. Utk hb low jgn lupa makan ubat. Bincang lah dgn doc ubat mana yg terbaik. Sy tak makan zincofer sb asik muntah. Doc suggest ambik maltofer chewable. Alhamdulillah okay. HB naik slow2. Jambu batu tu makan secara bersederhana. Cari jugak makanan2 yg tinggi zat besi. InsyaAllah naik lah HB tu.

Insulin should be OK. Susu boleh minum susu kotak low fat yg Dutch lady tu.

5y trước

Tq sis for info