Penyusuan

Hi, saya seorang ibu mempunyai 2 orang anak..Anak pertama berumur 5tahun manakala yg kedua 3tahun..sekarang saya tengah mengandung anak yg ke 3 usia kandungan 7week. Soalan saya ada effect tak ke atas kandungan kalau masih menyusukan anak? Anak ke dua masih menyusu penuh badan..17hb baru saya berklinik.

2 Các câu trả lời

Dri pengalaman sy.. Mse mngdungkan anak no 2 anak no 1 sy masih nyusu badan.. Bile tanya doc, doc kate okay selagi mase nyusu tu perut xade rasa sakit. Kalau sakit perlu stopkan sbb takut effect baby dlm perut. Tp sy makan mcm org gile la.. Hahah asyik lapar je.. Lebih baik ajar anak minum susu formula kalau x nanti sian baby dlm perut kene share susu.. Susu first yg kuning tu make sure baby yg minum tau.. Bkn anak no 1 k..

Dkuatiri bb dlm perut x dpt cukup khasiat sbb ibu msh myusukan ank