Masalah keputihan

Saya sekarang 18week.. macam mana nak hilangkan keputihan ye? Naik rimas saya keputihan saya melampau sangat😫#seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

2 Các câu trả lời

normal ada keputihan semasa pregnant. tak normal kalau keputihan tu bertukar warna, berbau atau menyebabkan kegatalan. boleh cuba inform nurse semasa awk checkup di kk. utk nurse advise samaada keputihan awak normal atau tak. ataupon kalau tak tahan sgt boleh utk pergi check dkt klinik swasta

1y trước

kalau garam biasa tu boleh ye sis ?

kena bgtahu nurse/doktor. nanti dorang ambil sampel & kasi ubat. salah satu tips nak kurangkan keputihan, kena byk minum air putih/lemon kosong & cut air manis. boleh makan yoghurt juga.

2y trước

okay baik, terima kasih❤️