Nak luah

Saya sedang pregnant 8 bulan. Anak pertama. Saya masa awal2 kahwin awal tahun ni, saya stress dgn tekanan kerja so saya amek keputusan utk berhenti kerja. Tapi masa tu saya taktau pun yang saya pregnant 5weeks. Lepas berhenti, baru saya tau saya pregnant. Skrg ni suami saya saja yg bekerja. Tanggung semua benda. Lepastu skrg rumah kami dah nak kena lelong. Sebab lambat bayar. Kesian suami saya. Dia yg tanggung semua benda, jadi mmg short duit. Duduk di kl. Saya menyesal berhenti kerja ?? kalau saya tau saya pregnant, saya takkan berhenti kerja. Sebab nak ada baby pun perlukan duit banyak. Rumah kami kalau tak bayar 5ribu sebelum 28/11 ni, kena lelong ??? Kesian suami and bakal anak kami ni ?? saya buntu mana nak cari 5ribu sebelum 25/11 ni nak kena bayar kat bank. Mak ayah pun tak mampu nak bantu. Mohon semua doakan urusan kami anak beranak di mudahkan and rumah tak kena lelong???

45 Các câu trả lời

Sis... Cuba g akpk... Time sy sign agreement beli rumah dlu.. Agent bank sy ckp.. Once kalau xmmpu bayar... Rujuk akpk.. Atleast dia boleh tlg refinance kan balik...

kalau guna kwsp akaun 2 bole tu utk settle.cm kes kwn sya,rumah dia hmpir kena lelong.last2 dia jumpa pihak bank dan dia kuarkn kwsp akaun 2 utk settlekn tunggakan tu.

Sy plk bile tau pregnant asben soh bhnti keje.. Sbb awal pregnant tu asek demam je.. Ikutkan syg juga nk bhnti ..byk nk pakai duit. Rmh pn bank asek talipon je soh byr.huhu

Sis usaha sikit dengan kelebihan yang sis ada . In shaa Allah ada rezeki baby tu . Usaha , banyakkan doa . Semoga Allah permudahkan and limpah luah kan rezeki sis . Aamiinn .

sis ada emas?kalau ada pegi gadai dulu dekat pajak gadai islam untuk dapatkan duit cash segera.. nanti emas tu sis boleh tebus slow2..bayar sikit pon boleh..

Ada ke keje yang boleh accept perempuan pregnant saya pun dh menangis je.. tpi x mengado dgn sapa2 yg kenal saya Kt luar. Harap ada yg sudi Bantu kenal2 kan jawatan kosong

5y trước

Wt kje on9 sis, bleh wt side income sikit2

إِنْ شَاءَ اللّهُ .. Percaya pada rezeki Allah bagi.. Yg penting awk n suami jgn putus asa utk usaha n tawakal.. Rezeki anak tu tetap ada..

saya fhm sangat perasaan awak, saya pun.menangis dh bayar ituinu banyak..awak freelance..cuba tgok.skills.apa. awak.ada

Semoga Allah mempermudahkan urusan kige bersama amin aminn aminnn yarabball aaalaaminnn

Semoga urusan sis sekeluarga dimudahkan Allah. Aamminnn3 yaa rabbal alaminn. 💕