Stress melampau

Assalam. Nak tanya, kalau kita terlampau stress, boleh gugur ke ? Asyik nangis tak berhenti. Sedih yg melampau. Time pregnant ni lagi perlukan suami tapi suami tiba2 tarik muka tanpa sebab. Dah dua hari tak bertegur siapa. Macam musuh. Rasa nak gila je. Nak baling semua benda dalam rumah ni. Down sangat2 bila dilayan macam bukan siapa2 dlm rumah ni. Selalu sangat macam ni. Apa ye nak buat ? Nak makan pun takde selera. Suami pun buat tak kesah. Nasib badan agaknya ?

8 Các câu trả lời

pernah ade 1 kes niy kt klinik kerajaan .. ade sorang patient cina niy , datang untuk scan kandungan .. tapi mse scan dibuat , jantung baby dah tak berdeyut lagi .. mse tu kndungan dy 8 bulan .. kesian tgok dy , dy nangis .. dn dy ceritakn semua mslh dy .. dy stress dgn suami dan fmly suami dy .. dy ckp ,hari2 gaduh , hari2 nangis .. dy xde buat kiraan gerakan bby , tpi dy ckp mmg dh seminggu dh xde rse grkkan bby .. doktor trus stanby ambulance untuk bwk pergi hospital .. time tu , 1 klinik tgok dy nangis2 .. sedih je tgok dy ..

5y trước

Alaaa takut laa camtu. Harap baby okay laa dalam perut ni. Masa sedih teruk tu, perut terus macam kempis sikit sebab tak lalu nak makan sangat. Dalam hati dah risau baby okay ke tak ni. Harapnya baby okay je laa ye ☹️

Haah sya pun kadang sensitif juga kalau suami perangai lain macam. Tapi sya jenis terus tegur apa yg tk kena saya direct tegur pasai apa. Sebab sya tk suka fikir banyak, takut jejaskan kandungan.Kalau sya dah bebel dan tegur dia rasa dah ok dah.baru dia start tak buat perangai.kadang2 laki ni tk faham kena explain satu2 perasaan kita baru dia faham 😁

5y trước

Sy boleh je nak tegur tapi yelah suami garang, cakap asyik nak tinggi suara, takut tak sempat nak cakap, dah mengalir air mata dulu 🤣 baru kahwin camni la agaknya kena banyak belajar macam2 kann.

Tgh mengandung mmg emosi x stabil, hormon tgh kacau bilau.. kdg2 si suami pon kena tempias emosi x stabil.. if suami x mau lyn sis lyn hp jela.. tgok movie ke, main game ke. Klau rasa nk bersembg blik rumh parents ke blh brsmbg2 ngn fmily adik brdik.. 😅 jgn stress2 nnti effect pada bby.. kesian bby.. rsa nk ngis, ngis je nnti hti reda sendri.. 😉

5y trước

Huhuhu tu laa tu. Last2 dia sakit2, kita jugak laa yg kena jaga. Hati geram je tapi sabar je laaa ni. Nak jugak bini, kita yg sedih sendu terpaksa hilangkan emosi 🤣

Jgn stress sis nnti effect baby... baby keluar nnti pun die x happy... Mcm mak cik sy time pregnant die selalu stress fikir mcm2 nngis2... Bila baby die lahir baby die pun mcm x happy... Smpai besar muka murung je... X aktif... Mudah menangis... Sy dulu pregnant aktif... Anak lahir pun aktif...

5y trước

Tu laa kena happy sendiri je laa ni. Kadang2 takut nak happy lebih2, nanti jadi balik benda yg sama. So kena biasa2 je 😅

Klo stress bykkn zikir..dan tegur suami tnya dia napa muka mencuka je tgk sy..sy jd stress.org ngndung x leh stress sgt2 nnti effect pd baby.nnti baby lahir muka cuka macam awak..jgn pendam 2 luahkn dengan lembut Dr hati ke hati.klo ada kesalahan yg dibuat minta maaf..

5y trước

Kadang2 takde buat salah pun dia memang camtu dari kenal. Entah kenapa tetiba suka moody. Kita je laa kena paham dia 😅

Jangan stress sis. Biasa la pregnant Ni kita sensitif. Jangan ikutkan sgt perasaan kita. Sentiasa fikir positif ye sis.

5y trước

Tu laa tu. Last2 kita sendiri laa mengalah. Geram je rasa 😅

jaga emosi. effect pada baby. ada bulan baby paham apa kita cakap. so jaga juga ye percakapan.

5y trước

Setakat ni sy still jaga percakapan. Cuma suami je laa kadang2 kalau marah, paham je laa lelaki kann 😅 so try jaga emosi sendiri je laa ni.

KLAU blh jgn la stress tkt efek pda bby

5y trước

Sememangnya taknak stress tapi tu laa pasangan pulak buat kita stress. Saje nak buat kita nangis tanpa sebab 😌