Hi mommy!

Saya rasa saya keguguran, kemarin tiba2 darah keluar berketul2. Dan perut sangat krem. Harini bila bangon dah tak ada darah lagi. Saya risau. Adakah period atau miscarriage??

21 Các câu trả lời

Tanda keguguran ni selalunya darah sikit dulu, lama2 jadi banyak & keluar darah beku berketul2. Part darah berketul2 tu memang sangat33xxx sakit macam nak bersalin sampai menggeletar satu badan menahan. Bila part paling sakit tu dah stop, darah pun x keluar macam tumpah banyak camtu ja, maksudnya kantung dah nak keluar. Kalau ada benda2 yg sy mention ni, pergi hospital. Mungkin kantung masih sangkut kat laluan.

5y trước

Cuba p hosp.. doktor akan scan bagi confirm balik kalau kandungan masih dalam rahim atau sangkut kat laluan.. pastu dorg decide for further management camna..

Sakit tak pinggang awak time tu?sakit dia yang teramat sakit sampai awak nak japan pun susah? Kenapa tak pergi hospital masa darah tu keluar?awak tau tak awak pregnant? Kalau tau kenapa tak pergi hospital? Kalau awak tau and tak pergi hospital then better awak pergi dapat rawatan sebab manatau kandungan awak tak keluar sepenuhnya. Maybe kandungan awak ialah kandungan tak menjadi thats why gugur.

5y trước

Memangla mcm2 sis, kalau x mcm mana diorg nak diagnos puncanya. Takkan xbuat upt tiba2 nak claim keguguran

sudah timbul kerisauan buat tindakan bijak, iaitu ke hospital kita tatau apa nk jadi pada kandungan tu benda di dalam dh ke sana tau la jawapannya sis samada normal ke or keguguran sdg berlaku

Hmmm perkara yang berkaitan dengan darah bila pregnant ni pergi direct doktor. Dalam group ni bukan hospital yg boleh tolong.

Nana fattah & I am Yana, ha'ah, camtu lah kalau miscarriage.. sy bleeding dalam 4 hari, hari kelima kantung dah keluar..

Awak sepatutnya terus pergi klinik..jangan tunggu2 then tanya pendapat kat sini...

Next time kalau dah turun darah macam tu direct hospital. Jangan tunggu esok.

Sama mcm saya darah xhnti2 kluar berketul2, .. baby dh xdpt diselamatkan😌

Jumpa doc. Klau tnya mmy2 kat group sini pun tak tau nak buat apa.

pls direct doc terusssssssss sis