Buku Merah

Saya pregnant 33 minggu.. ambil check up di hospital swasta tapi plan nak bersalin di hospital kerajaan..saya tak der buat buku merah sebab tak pernah refer di klinik kerajaan..boleh ker kalau bersalin di hospital kerajaan tanpa buku merah? Plan nak bersalin di hospital kerajaan Kulai,JB

32 Các câu trả lời

maaf tanya. awak bersalin kerajaan pergi terus masa dh nak bersalin atau kena inform KK area situ dulu ye? Saya nak bersalin bulan 8 ni and plan bersalin kerajaan. sekarang still checkup swasta

Mase tu ade nurse cakap tapi nie pasal I punye kes la kalau takde buku pink tapi I ade buku dari klinik swasta nanti government akan caj harge macam kite nie orang foreigner bukan orang local

Selalunya klinik swasta pun ada buku merah jugak. Cuba tanya pada klinik swasta sis checkup tu. Buku merah klinik swasta pun boleh guna untuk bersalin di hospital kerajaan

ok je bersalin kat kerajaan KLU guna buku pink dari klinik swasta.tak ada masalah.saya buka buku pink kat klinik siti.sebab buku pink klinik siti kerajaan terima.

2y trước

saya pun klinik siti , dia pun ckp buku dia diterima je di mne mne hosp kerajaan

Boleh tp doc ngan nurse Akan membebel juga la sbb check up swasta nak bersalin kerajaan kakak saya kena perli dengan nurse & doc tp nak buat cm ne tadah je la telinga

Boleh je.. kebanyakan klinik swasta zaman sekarang ni diorang check dah detail. Dulu2 MMG basic2 je sebab ramai kena bebel bila kat nk bersalin kat hospital gomen.

Sama.. Utk 1st bby, I pon check up kat private tapi bersalin kat PPUM.. Boleh je asalkan masa daftar kat hospital kerajaan ada rekod lengkap..

5y trước

Orait..thanks dear

Sis saya pun blm buat buku pink lagi..due awal bulan 3..saya takut nak pergi klinik sebab takut kena marah..

Boleh je..Sy pun checkup kat Klinik Swasta, deliver di Hospital Kerajaan.Bawak je rekod checkup tu.

5y trước

sblm bersalin ke daftar ke hosp kerajaan ke sis? atau nk bersalin terus ke pergi hospital

saya baru nak melahirkan anak pertama dan tak ade buku pink langsung boleh ke atau MCM mne due saya bulan 2

2y trước

macam mana puan procedure bersalin di hospital gov ? boleh ke tanpa buku pink KK ?