Buku Merah

Saya pregnant 33 minggu.. ambil check up di hospital swasta tapi plan nak bersalin di hospital kerajaan..saya tak der buat buku merah sebab tak pernah refer di klinik kerajaan..boleh ker kalau bersalin di hospital kerajaan tanpa buku merah? Plan nak bersalin di hospital kerajaan Kulai,JB

32 Các câu trả lời

To be honest mmg akan kena sound dgn staff nurse dkat kaunter pendaftaran like my first pregnancy.

Blh jer tp nnti msa u nak bsalin kat gov hosp.dia org akn tnya record checkup u msa pregnancy ni.

boleh tak kalau tak mau langsung buat buku pink kt KK tapi nak buat buku n bersalin kt swasta je

kalau boleh ada buku pink kerajaan itu lagi bagus.senang waktu bersalin nanti

Belum ade pengalaman boleh tanya pd nurse hospital kerajaan kot boleh refer

insyaallah boleh bawak buku checkup awak di swasta tu utk doc refer

Boleh saya tumpang tanye kalau check up di klinik swasta brp ye harga nyaa ?

3y trước

Saya checkup under klinik swasta. Kalau checkup tanpa ambik darah (consultation scan) dlm bwh rm100. Baru baru ni, ambik darah, check utk air gula, cucuk ATT, ubat, scan dgn consultation dalam rm260.

Boleh adik saya checkup di private hospital, bersalin di govt

Rasa tak bley....mmg dapt kne maki la

Slalu swsta pun ada bku mrh. Buku mrh pentg