mummy to be?

Saya pregnant 11weeks.. Kalau tak makan ubat dari klinik kerajaan perlu makan ubat apa yee.. Ubat dari klinik tu berbau sgt, xboleh makan... Boleh suggest tak ubat ape perlu makan

21 Các câu trả lời

cm sy pn ubt kk xbleh mkn.. dr suggest kt sy mkn ubt maltofer, bleh bli kt farmasi.. rse dia cm coklat, hisap2 je..

5y trước

sama cm ubt kt kk, utk tmbah darah..

Hye mommy2 nk tnya lau bru preggy 4 weeks...x leh tlan ubat klinik krajaan ada effect apa2 x....

5y trước

ye, kna pksa mkn jgak awk demi baby 🙂.. wc .

Sama dengan saya. Saya bgtahu nurse tak boleh telan zincofer, nurse tukar ubat obimin. So far obimin okay

5y trước

Sy baru mkn ubat zincofer sebiji td buka buku nurse bg..rasa loya angin..tak sampai 30 minit sy muntah 2x tak henti sampai tekencing dlm seluar..sakit perut n ulu hati

Sy pun xboleh mkn ubat klinik. Sy beli ganilia, maltofer dgn neurogain. So far okayy.,

Saya 22 minggu,,, saya rasa sakit pinggang sebelah kiri sakit sangt knpa sakit yaa

5y trước

Sy pun sama.. Knpe eh.

Awak boleh cuba iberet. Saya pun tak suka ubat klinik,berbau🤭

5y trước

Iberet tu saya boleh makan. Ada yg tk boleh makan. Bagi saya taklah berbau teruk macam ubat klinik. Depend on mommy rasanya😅

Try iberet tapi kena juga minta nasihat doctor

Orng pregnant mna bleh mnum ubat

Boleh amalkan jus mamariam .

Zincofer boleh ambil dgn jus tak

5y trước

Alright terima kasih