Hai ibu² semua

Saya nk tanya.. selepas bersalin boleh x terus naik kereta pulang ke kampung untuk berpantang di kampung ? Saya duk johor ingin pulang ke kedah selama 1 minggu lebih kemudian balik kampung saya plk di kemaman untuk sambung habiskan pantang disana.. #firstbaby #ingintahu

2 Các câu trả lời

Nak kata tk boleh pun tk jugak, ikut ketahanan diri. Cuma org risau sbb keadaan luka tu dan nak berjalan jauh mungkin tk selesa utk puan nanti. Dan badan pun kira belum fully recover. Mak ayah puan okay ke? Kalau okay rasanya tkde masalah pun.

sy rasa boleh je. cuma kena duduk atas cushion dan sandar kt bantal. kereta pun kena perlahan tp jgn kura2 plk. sbb sy pun brpantang mcm puan seminggu duk selangor pastu hbskan pantang kt melaka, perjalanan 2 jam dah jd 3+ jam. Keep safe.

3y trước

oke baik puan trm ksh 🤗