Durian

Saya nk tanya ada tak ibu hamil yg nk mkn pulut durian mcm saya ? Teringin sgt2 tpi boleh mkan tak ?

19 Các câu trả lời

Setiap ibu mengandung berbeza tahap ketahanan tu, awal pregnant saya mengidam nk mkn cendol durian igtkn ok mkn, tu pun mkn durian kuantiti yg sedikit.. last2 muntah tekak pun dh rasa panas sgt, time tu jgk la ckp tnk mkn dh durian 🤦🏻‍♀️ 😅 skrng pn mengidam mcm2 yg boleh cuba elak tu mmg elak dulu.. Cuba jaga & kawal pemakanan dgn baik. Perjalanan membesarkan kandungan tu kena bykkn sabar kalau ikutkan hati mmg mengidam mcm2 tk dpt tu mmg nk nangis je.. bykkn zikir dlm pd masa yg sama tnk selalu susahkan suami utk dptkn apa yg kita nak.. sekadar boleh 😉 Alhamdulillah cpt masa berlalu skrng kandungan saya dh pn 7 bulan.. Saya iringi doakan buat ibu2 hamil & mohon doakan kandungan saya juga dlm keadaan sihat, sempurna, berakal cerdas, mengerti dlm urusan agama & sentiasa dlm lindunganNya.. Aamiin 🤲🏻

Yg tu terpulang pada ketahanan badan sis. Saya dulu time pregnant makan je apa yg saya nak makan. Tak ada pantang2. Cuma makan tu beringat je. Jgn berlebihan pulak. 34 weeks saya boleh makan sampai 2 biji durian sorang diri. 2 biji tau,bukan 2 ulas. Tapi malam tak boleh tido,ulu hati pedih. Lepas tu taubat nak makan durian lg. Hehehe

saya makan musang king , udang merah , d13 , kawen ngn kg .. Kengkonon gthu somi .. janji janji 3ulas je 😂 hampehhh.. nikmat ape lg nk didustakan ... besyukur sangat perot x problem .. letak lam peti ais.. setiap ari bkk peti amek mkn😂

pulut durian tkpe kot sbb dh dimasak driannya.. sbnrnya durian ni kena try sendiri, kena cuba sikit then tggu n tgk mcm mana keadaan diri..kalau ok means alhamdulillah.. kalau start sakit perut ke hape stop la

Boleh makan kalo xde gdm tp berpada pada. Jgn satu hari tu habis sebijik dah la. Setakat 2/3 ulas tu blh je..tp kena minum air kosong banyak2 la lepas tu..takut kena kencing kotor

Bole je mkn utk sekadar Rasa. Jgn terlebih makan sbb durian pun tinggi kalori. Risau sangkut GDM pula jika mkn byk 😂

Saya makan durian berbelas ulas time trimester ke 3. Panas tu memang panas tapi rajin2 la minum air masak.

Boleh je 2/3 ulas. Lepas tu minum air kosong kat bahagian isi kulit durian tu. Nanti badan tak panas

boleh tapi jgn mkn bnyak... setakat nk merasa ok je... kesian kat baby nnti..

Sy makan je durian..tapi jangan makan secara berlebihan