Kehamilan,

Hi saya nak tanya,hari pertama last period saya ialah 17/6, then bersama suami tu pada 10/7 . Tapi sekarang saya dah terlewat haid 6 hari. Buat upt test asyik negatif aje, sebelum ni belum pernah jadi macam ni. Kalau ikutkan apps ni dah 5 weeks 2 day kandungan saya , tapi saya ragu-ragu. Macam mana eh mommies? Saya mengandung ke? Kalau betul mengandung memang 5w 2 d ke ye? Sorry ye ni first time bagi saya ☺️

9 Các câu trả lời

sy last period 14/6.. buat upt 5/7 dh naik double line samar2.. repeat 8/7 upt dh terang..sy buat opk.. ovulation awal..cd11 dh ovulation..jadi dpt detect awal...ikut apps pregnant 5w4d..sis try repeat upt lg seminggu .takut ovulation lambat..

2mo trước

thankyou sis

Saya last period 15/6. Sampai sekarang belum period. Dah check upt pun negative juga. Saya tunggu je sampai hujung bulan kalau tak period juga baru pergi klinik nak check takut ada masalah lain.

2mo trước

Heavy ke darah tu sis? Saya belum period lagi ni hahaha. Menanti ajelah. First time cecah CD41?😂

Saya first day period last month 15/6, 18/7 check naik double line samar2 sebab lambat dtg bulan..check 5 hari kemudian baru naik terang 2 line..awak boleh try check lagi seminggu kemudian..

sama lh sis..sy 13/6 last period..slalu pening² & kembung perut masuk angin , cirit birit..slalu rasa sakit mencucuk² d perut...ada ciri² pregnant..tpi bila test UPT awal pagi, negatif..

2mo trước

biasanya kalau samar tu mmg +ve cuma mgkin baru lagi. lagi seminggu dua try lagi check

Upt akan confirmkan mengandung atau tak. Kalau upt negatif, maknanya tak memgandung.. Lewat period tu mungkin masalah hormon. Normal.. lepas kahwin hormon akan berubah

tunggu seminggu lagi untuk buat upt.. guna air kencing pertama di waktu pagi.. kalau dah rasa pregnant, kena extra jaga diri... semoga ada berita gembira 🥰

Kalau baru kahwin memang normal untuk period cycle kita lari sikit sebab perubahan hormon.

selagi belum +ve, jgn letak harapan..just tunggu ur next period date. meaning that +/- 17/8

2mo trước

buat lagi test each week. insha'Allah

sis TTC dh brpa lama?

2mo trước

saya baru je kahwin sis