39 minggu 4 hari

Saya nak tanya sekarang usia kandungan saya dah 39 minffu 4 hari.. due date saya pada 8/8.. tapi saya masih belum ada keluar tanda² nak bersalin.. hmm saya mula risau saya taknak bersalin paksa.. sebab orang kata anak first kalau bersalin paksa sakit.. saya masih menunggu sehingga due date sambil buat senaman² untuk cepatkan permukaan.. saya harap semuanyaa dipermudahkan.. saya jugok dapat tarikh warded isnin ni 7/8

4 Các câu trả lời

Awak .. sama laa kita, sy ada gdm on diet .. 7/8 dah kena serah diri .. perut asyik mengeras tp sekejap² .. tak lama .. lps tuu ada keluar lendir keputihan .. hari² sy tunggu contraction atau bleeding ke .. sy pun risau anak first nii 🥺🥺 Semoga kita dipermudahkan .. lagi 2 hari

1y trước

serah diri pagi ke petang ya nk pergi ?

Saya aritu overdue and kena admit masa 40w 6d tu. Takut jugak kena induce kan tapi alhamdulillah dipermudahkan sehari sebelum admit terus contraction. Sehari sebelum contraction tu memang dah ada sakit senggugut Tapi pulun jalan kat mall 😂. Doa doa la moga datang contraction sendiri

1y trước

Lah yeke? Alhamdulilah syukur.. saya harap hari ni saya ken warded saya rasa laa contraction tuuu.. masih lagi kuat takde tanda² lagi 😂

tak induce pun sakit sis. saya anak sulung normal lagi sakit dari anak lain yg induce.

1y trước

induce ni kesan dia depends pada orang. tak sama

Saya pun due 8/8 ni. Kalau takde rasa nak bersalin juga kne dtg checkup di kk🥺

1y trước

Ouh yeke? Saya dah takde tarikh untuk checkup kat kk dahhh..