Maltofer

Hi, saya nak tanya.. Sape sini mkn maltofer? N okay ke ubat tu mkn utk sementara tunggu next checkup dgn doc n nurse? Sbb sy tak boleh terima langsung zincofer yg doc bagi.. Tq ?

8 Các câu trả lời

kena inform doctor dulu. sy dulu tak sesuai dgn zincofer, doc tukar ke iberet folic. iberet sesuai dlm 2 minggu je lepas tu muntah² pulak, doc tukar ke obimin. then obimin pulak sy mkn jadi sakit kepala teruk, at last doc suruh tukar ke Sangobion @ Maltofer. tp sbb Maltofer takde stock kat banyak farmasi, sy beli Sangobion. Alhamdulillah Sangobion sesuai dgn sy. So apa² pertukaran supplements kena refer doc dulu ya. sbb mcm obimin tu tak sesuai utk org yg hb low. zat besi dia dos rendah. so doctor je boleh suggest apa yg terbaik utk puan.

5y trước

Okay.. Tq ya sis

Saya nak beli maltofer sebab tak boleh telan zincofer, tapi orang farmasi tak bagi. Kena refer kk jugak. Checkup kat kk bgtahu tak boleh telan zincofer. Nurse tukar ubat Obimin. Sampai sekarang makan okay dengan obimin. Tanya nurse kk dulu sis

5y trước

Okay tq ya sis

Same la tk bole mkn zincofer , mkn jd biol .. tros berat kepala . Sy beli sendiri obimin. Tk tggu cek up pn. So far obimin sy mkn ok

Boleh je..janji serasi ngn bdn..sy pon telan maltofer gak.zincofer adehh😭

5y trước

Okay.. Tq sis

Maltofer okay. Sy pun makan maltofer je. Takde makan vit lain pun.

5y trước

Setakat ni.. Saya mkn pun okay.. Takpe kita refer ke doc dulu ye hehe tq ya sis

Nak tukar2 ubat xbole sndri2 ye sis. Kna maklumkan doctor dulu.

5y trước

Okay baik sis.. Tq ya

Sy mkn maltofer... Ok ja

5y trước

Okay tq sis

Apa fungsi maltofer?

5y trước

I see... Tq.