Hi Assalamualaikum.

Saya nak tanya pernah tak awak² semua time mengandung mengalami sakit² perut,mual²,badan lemah dan tak de selera makan?

31 Các câu trả lời

Badan sdg menyesuaikan diri dgn keadaan sis yg tngh mengandung tu.. waktu mcm tu memang kena kuat bersabar dngn perubahan dan alahan yg sdg brlaku. Semua tu sis boleh ambil peluang berehat. Berehat lah sepuasnya sebab lepas beranak nanti memang kurang dapat berehat. Sis boleh alih kan perhatian dari alahan tu dngn sibukkan diri membaca artikel berfaedah tentang anak atau penjagaan diri masa berpantang.. kalau sy boleh ulang masa balik, sy patut buat tu semua.. hehe.. normal keadaan sis skrg.. ken chana ken chana 💪

Ada...sy masa 19w..g hospital doc cek x jumpa ape2 sbb sakit perut...baby ok...doc saspek apendik n scan lg tp tgok ok jgak...doc nk operate tp sy x bg..last2 sy mntak balik...dh balik sakit kjap lpas tu ok smpai skrg...skang dh 39w+...tggu masa je...doakan sy ye

wasalam.. aaha sye alaminya.. penat je rasa muntah2 mual2 bau hanyir pun x boleh.. badan memang lemah tapi kene push sikit sbb pkp ni kene kerja huhuhu sampai melepek kt opis ni..tak mula2 gitu lps 4 bulan inshallah kurang sikit agaknya..

Wslm. Ye. Mmg sedang alami. X boleh masuk dapur dan bau makanan. Semua mknn jd x mesra di mulut dan perut. 5min je mknn mampu bertahan masuk perut. Lepas tu semua keluar blk. Badan pun jd lemah semacam.

Pernah je sis . 2minggu tak ley bangun . Mabuk teruk . Makan je muntah sampai berat turun . But Alhamdulillah skrg da 17weeks da makin ok sikit tapi ade je rasa kdg2 . Bergantung pada org jugak 😊

Sama... skrng 10weeks hilang selera makan berat badan pon turun. Boleh makan 5 suap ja. Kalau bau org masak selera makan terus drop. Muntah selang sehari . Tabah jelaa..

Prnah msa awl kehamilan la, skrg dh 11 week dh ok sikit alhamdulillah...just tingl pning pale ngn pitam jek, sya xleh brdiri lame klau lame2 hbs la...🤭🤭

Awal pregnancy mmg camtu. Segala penyakit timbul. Nnt nak masuk trismester ke2-ke3 kurang la sikit tp lain sakit plak dtg 😅 Sllu camtu. Bertabah la ye

Waalaikumussalam. Sy masa baru2 tau rasa lembik,mual2. Tp selera makan ok ke. Hehehehe. Dah 3 bulan dah ok,x mabuk. Setengah org mabuk lain². :)

Saya sedang alami, dan ia normal pada trimester pertama. Biasa akan hilang lepas kandungan 12 minggu