Hi Assalamualaikum.

Saya nak tanya pernah tak awak² semua time mengandung mengalami sakit² perut,mual²,badan lemah dan tak de selera makan?

31 Các câu trả lời

Waalaikumsalam. Tu perkara normal sis sbb perubahan hormon dalam badan. Nanti lama2 okay la tu

saya rasa mual dan loya awal mengandung.cuba makan makanan kurang berminyak dan portion kecil

Sy alami di awal pregnant. Selera mkn out habis.. smpaikn nasi pun xblh tgk. Sy just eat mee.

Same lahh takde selera lepastu badan lemau jee. Makan je muntah balik sampai lembik dah 😢

Sakit perut takda.. Alahan, badan lemak.. Hilang selera makan tu yaa! Sy tgh lalui skrg😭

Bergantung pada individu juga sebab simptom mengandung tidak sama bagi semua wanita 😊

Ada sis.. masuk 6 weeks sampai skrg 10 weeks masi mual2.. tp muntah2 tu xla teruk sgt..

Saya baru kena ,jlan sampai terbongkok2..g KK doc bagi ubat tahan sakit.

sedang melalui..xde selera mkn , sensitif dgn bau jga😭😭

Wslm. Sakit perut tak, mual2 ye, badan lemah dan xde selera mkn pun ye.