Berpantang anak no 2

Saya nak tanya ibu-ibu kt sini. Kalau selepas melahirkan anak no 2, ibu berpantang 44 hari atau kurang? Cth, 35 hari, 40hari. Dan selepas ibu hbis pantang, ibu ada bwk anak keluar tak jln2 ke.

1 Trả lời

Saya berpantang 44 hari. Lepas saga habis berpantang bulan November 2019, saya ada bawa anak berjalan2. Makan angin di Cameron Highlands dan jalan2 shopping mall. Tapi masa tu negara kita belum dilanda pandemik covid19. Kalau untuk tahun 2020, secara jujur saya tak galakkan untuk bawa bayi baru habis berpantang berjalan2. Risiko dekat luar tu. Anak kita tu kecil lagi, takut imunisasi badan masih belum kuat. #TAPsupermoms