SUSU BADAN

Hi saya nak tanya cara untuk adakan susu badan semula selepas putus bekalan susu 3 bulan, boleh ka untuk susu badan ada semula?? Please help

4 Các câu trả lời

of cos boleh. tapi mental dan fizikal awak kena kuat. tak boleh putus asa. kita panggil kaedah relactation. sedang kan mommy yg ambik ank agkt pon boleh produce susu bdn inikan pula kita mommy yg melahirkan baby tu sendiri. jadi percaya diri awak mampu buat option 1 1) pujuk baby utk directfeeding semula. ni pon akan makan masa sebab baby awak dah nipple confuse. awak kena buat oral stimulation. banyak kan skin to skin dgn baby (mean awak shirtless baby pakai pampers je). pujuk baby setiap hari dlm masa 10-15min. pujuk dlm suasana tenang tanpa gangguan bunyi dn keadaan agak suram. jangan offer breast awak masa baby dh ngs selak. confirm baby reject. offer before feeding que baby. boleh offer breast time baby awak mamai. kerap mandi dgn baby, bagi baby rasa sentuhan kulit awak. boleh juga guna kaedah supplementary nursing system.

1y trước

susu I dah kurang baby I dah 2.1/2 month. I ingat Nak pum bagi Dia, tapi skrng susu dah byk kurang.. 10-15 titik je..

Hi sis nk tanya sis berjaya adakan susu badan ke? Jumpa doctor utk dptkn ubat tambah susu atau mcm mana ya? Sy pun dah putus susu bdn almost 3 bulan nk ada kn balik tp mcm dah tkde pula susu nye😅🥲

1y trước

boleh. awak kena buat kaedah relactation. sy ada share.

InsyaaAllah boleh . Cuba kaedah relaktasi dan mengurut breast .

insyallah bole..kne mngurut