bersalin di swasta atau kerajaan lebih baik?

hi saya nak tanya better bersalin swasta atau kerajaan? saya first anak pertama jadi takde pengalaman.

19 Các câu trả lời

pada saya biarlah kerajaan ...pantang tuu ada duit lebih suruh org jga mcm artis skrg ..pakej pantang ada murah ada mahal ..lagi bgus pada saya ..x pyh lh suruh mak kita jga atau suruh suami ..kat citu dh lngkap semua ..

kerajaan... doktor dan staff berpangalman urus pesakit ramai dgn pelbagai komplikasi dan karenah.... kerajaan menyasarkan keselamatan ibu n anak... swasta lebih pd pretasi layanan dan keuntungan... (PENDAPAT PERIBADI)

Kalau berkemampuan pegi lh ke swasta. Kalau tak gomen pun xkurangnya. Sy ada pengalaman dua dua kerajaan dan swasta. Mmg sebolehnya saya nak swasta.

Depends diri masing2.. Kerajaan atau swasta dua2 ade Pro n cons nye 😊tp bg saya dah rasa dua2 ni.. Ok je dua2 pon 😉

Kalau status kewangan okay, swasta mesti lebih baik. Service pun bagus. Cuma mahal berkali kali ganda dari kerajaan.

kerajaan pun ok.sya bru bersalin 26/1.kat shah alam..serah dri 24hb,kluar hospital 28hb. bil rm120😃

Kerajaan banyak pakar kalau pape terjadi.. Kdg2 swasta tak boleh handle tolak kerajaan jugak..

3y trước

Ye betul, baby kuning pon mostly dorang suruh refer kerajaan. Dorang tak layan, sepupu saya dah kena ✌🏻

Mak mertua saya ckp . Bersalin lah dekat mana mana pon rasa sakit nya tetap sama 🤣

kerajaan tapi yg 1st class pun dah cukup baik.. dan banyak doc pakar