Tips untuk pregnant

Saya nak mintak tips supaya mudah lekat sebab dh 3 bulan saya cuba tapi tak dapat hasil, kadang-kadang down sbb org lain kawin terus lekat

30 Các câu trả lời

jngn pikir kn sngt ak nk mengandung ².. enjoy dulu slow² kna redha.. insyaallah rezeki tu ada cuma lmbat dngn cpt ja.. usaha dn ikhtiar sndiri.. kalo nk buat rawatan dkt klink kos agak mahal jgk.. kalo mampu trus kn rawatan di klinik swasta.. kalo tk mcm akak ikhtiar sndiri ja.. alhamdulillah rezeki lps 10 bln kwen.. skrng nk msuk 3 bln dh

Saya amalkan minum susu efferty dan tiap hari buat test kesuburan. Alhamdulillah baru minum sekotak ngan suami lekat. Try lh sis InsyaAllah semoga ada rezeki. Selain tu amalkan gaya hidup sihat. Bila time subur kerapkan bersama dgn suami tapi jgn lupa niat dan doa setiap kali nk bersama. InsyaAllah semoga semua berjalam lancar.

Kawan saya lepas 5 tahun kahwin, alhamdulillah baru dikurniakan zuriat. Walhal telur masing2 ada & subur. Cuma doktor ada pesan, turunkan berat badan & fit kan badan sikit. Alhamdulillah. Mereka both husband wife ikhtiar dgn cara exercise tiap petang dan lepas 4-5 bln mcm tu pregnant.

kerap bersama tiap kali waktu subur.bila bersama jgn stress2 sgat fikirkn nk zuriat,tapi nikmati waktu bersama.cepat atau lmbat rezeki masing2 x sama.Enjoy ur new life.sekiranya dlm tempoh 2 tahun masih x dikurniakan zuriat,baru rujuk doktor pakar.

suami istri try mkn suplemen spt multivitamin utk rangsang ksuburan. istri ambil epo utk rangsang hormon estrogen di smping folic acid. suami kena ambil zinc. boleh jumpa doc pakar puan jg minta ubat yg rangsang ovulasi spt clomid.

3y trước

Betul betul. Saya consume GLA shaklee mngandungi EPO. Alhamdulillah berkesan sgt. Boleh contact sy jugak utk ikhtiar hamil dengan shaklee 😍

cuba cari waktu subur awk.. cntoh selepas haid akan ada 1 waktu awk akan subur.. cara nk detect bila keluarnya lendir drpda faraj seperti putih telur.. waktu tu awk bolehlah brsama.. try consume je folic asid n jaga pemakanan..

Cuba suami isteri amalkn madu setiap pg. Bersama waktu subur. Lps bersama letak bantal kecil bawah punggung perempuan dlm 10 minit ke atas baru bangun. Semoga Allah beri rezki zuriat buat awak. 😘

Awak cube guna opk. Test kit utk cek ke suburan . Kalau test kit tu double line maknenye subur. Then awk bersama, ikhtiar cara tu pulak. Opk tu ade jual kt shopee.

rezeki masing2 sis. banyakkan berdoa dan tawakan dgn usaha kita. selagi kita ada rahim selagi tu kita boleh mengandung. jgn sama kan diri kita dgn org lain

sy 5tahun susah nk lekat,x jumpa waktu subur..sy iktiar mengurut sengkak dgn makan madu turkey,alhamdulillah x sampai habis 1botol dah lekat..🥰