Frisolac comfort bayi cirit birit

Saya nak minta suggestion susu daripada ibu ibu yang pernah mengalami masalah macam saya. Bayi saya baru 2 bulan lebih, sebulan minum susu ibu tapi kemudian susu badan sy drop. Dan skrg walaupun buat power pumping masih keluar setitik setitik. Saya terpaksa beri bayi saya minum FM. Anak saya sebelum ni minum enfalac tapi muntah then doc suggest cari susu yg berasaskan AR Formula. Tukar kpd Enfalac AR, sembelit. Tuka Novalac AR juga sembelit dan kembung. Sekarang minum Frisolac Comfort kemudian cirit birit berak sampai 4 - 5 kali. Ada cadangan x susu apa yg sesuai utk bayi cirit birit.

5 Các câu trả lời

Hai sis, baby sy 4 bulan pun baru je tukar susu frisolac ar sebab baby kerap muntah dan jadi batuk berkahak. Doctor pakar suggest tukar frisolac ar. Muntah & batuknya dah kurang. Tapi tu laaa, beraknya kerap. Biasa 1 kali sehari, ni jadi 3 kali sehari. Sy pun tak pasti tu normal ke tak.

Try similac.. Anak alami masalah sebiji mcm anak puan... Susu yg puan cuba.. Saya dah cuba. Dan masalah sama jgk pada anak sy..bg similac alhamdulillah okay..

3y trước

Similac berlabel 2FL

dupro 0-6bulan x slp sy..sis try dlu kck..sis kne try g smpai die serasi

frisolac Tu ok. cirit birit maksudnya taik cair ke?

Similac +1