SEMBELIT VS CIRIT-BIRIT

Gambar 1 : Anak sy minum Dutch baby, perut kembung, kerap muntah selepas menyusu, kuat meragam dna tekstur najis berketul. Gambar 2 : Baby tukar kepada susu Frisolac Comfort AR, tiada kembung perut, tiada muntah selepas menyusu, baby kurang meragam, najis seperti dalam gambar soalan saya adakah gambar 1 tu menunjukkan najis sembelit ?.. dan adakah gambar no 2 tu normal atau baby saya mengalami cirit-birit?

SEMBELIT VS CIRIT-BIRIT
7 Các câu trả lời

sama mcm anak Saya bila pakai susu yg pertama tu najis jadi bulat Dan susah nak teran,tukar susu lain baru ok cair..kesian tgok bila anak susah nak berak

12mo trước

ada kembung,saya pakai susu s26 yg sesuai untuk anak Saya sbb senang nak membuang..minum susu formula pun sbb nak topup untuk kurangkan Kuning,skg dah stop dah sbb susu badan dah banyak..anak pun Tak nak dah susu botol

Anak sy najis berak dia no 2 tp ad kembung perot. Normal jgk ke? Tp x semesntinye susu tu penyebab kmbung prot kan ?

12mo trước

banyak faktor sis menyebabkan kembung , salah 1 nya susu, jenis botol susu, jenis puting

Ye no1 tu nmpk mcm baby pn sembelit, gmbr no2 tu pla popoo yg normal. so pn boleh teruskan bagi susu frisolac tu

12mo trước

dia membuang sehari 4x, dikira normal jugak kah sis ?

Najis no 2 tu normal sis sbb ank sy pn minum susu frisolac..sma najis dia mcm dlm gmbar no2 tu..

gambar poo no 2 normal.. kalau cirit cair lg mcm air2 sikit

no 2 normal ..teruskn bg susu frisolac too

Untuk susu AR memang normal najis macam tu.

12mo trước

Kalau baby kadang boleh cecah 12 kali membuang sehari, ikut kekerapan baby menyusu, kadang kekerapan ni boleh sampai 3-5 hari. As long as najis die x berwarna hijau dan berdarah masih okay.