Cara melegakan sembelit

Saya mengalami masalah sembelit yg agak teruk sewaktu hamil. Macam-macam jenis makanan, minuman & supplement saya dah cuba namun tidak berkesan namun masalah sembelit ini dapat diatasi setelah sy makan biskut Jacobs Hi Fibre. Mudah nak membuang najis tanpa perlu meneran. Ibu-ibu boleh cuba ya. Harga sekotak RM 13.90. Lebih jimat.

Cara melegakan sembelit
16 Các câu trả lời

Sy pregnant ank ke 3 thn 2016 kne sembelit sampai keluar masuk wad. Doc bg ubat cair najis pon x bpe nk jalan. Penyudahnya sy x makan pon ubat tambah darah tu. Elok jek. Lps ni klu kne sembelit lg sy nk try biskut ni pulak.

Cara sy hilang sembelit...🤭🤭...sembur air paip dlm lubang punggung...inshaallah sekejap jee...amal kan waktu pagi dgn sblm tdo....inshaallah senang pembuangan nye...selamat dan mudah...😆

5y trước

A, ah sama mcm sis... Sy pn sembur air paip jgk... Baru la dye nk kluar😂

sm lh dgn sy...kdg2 menangis dgn sembelit x nk kuar..walaupn dh byk minum air masak ttp sembelit jgk..sesak sgt2😭.kluar msuk je dlm bilik air..mkn buah pn mcm tu jgk...nnt nk cb biskut tu...

Tq sis share info ni... Sy pn ad msalah smbelit trok jgk sakit sgt2 😭😭😭nnti bleh try...

Sy blend beetroot+dragon fruit+ yogurt.. Mmg lawas dan sgt2 lancar pembuangan.. Hihi...

5y trước

Alhamdulillah sesuai dgn sis.. sy pun minum yogurt & dragonfruit, mungkin tak berkesan bagi sy..huhu..

Wahh nak try la. Kdg takut sembelit ni nanti jadi dia buasir. Lagi pedih. Huhuhu

Tips yg bgus t sye nk try . Sbb kkdg dh try mkn betik pisang , x menjdi .

5y trước

Sy pun dah try buah2 tu tapi tak menjadi jugak.. maybe sebab dah lama sgt najis jadi keras dlm usus.. sy mkn biskut ni baru la senang membuang.. boleh try jugak jus oren Dimes

boleh cuba ni...thanks sis....

5y trước

Sama-sama.. mudahan dapat membantu masalah sis.. hanya yg mengalaminya je tahu sakit apabila tidak boleh membuang najis dgn normal..

Tq sis bagi info. Saya suka

5y trước

Sama-sama sis.. sy harap dpt bermanfaat utk ibu2 yg mengalami masalah sama m sy..