Cara melegakan sembelit

Saya mengalami masalah sembelit yg agak teruk sewaktu hamil. Macam-macam jenis makanan, minuman & supplement saya dah cuba namun tidak berkesan namun masalah sembelit ini dapat diatasi setelah sy makan biskut Jacobs Hi Fibre. Mudah nak membuang najis tanpa perlu meneran. Ibu-ibu boleh cuba ya. Harga sekotak RM 13.90. Lebih jimat.

Cara melegakan sembelit
16 Các câu trả lời

saya pn sembelit pas mkn iron tablet, seksa gila dgn berdarah lg..gi kk tukar ubat zincofer baru ok sikit..nti nk try biskut ni pulak menjadi ke tk

5y trước

Vitamin tu jugak yg menyebabkan sembelit.. sy mkn iberet pun dos tinggi mcm zincofer.. mudahan berkesan utk sis.. mkn 3 keping shj satu sajian sebelah pagi.. jgn lupa minum air banyak ya..

Buah

Tq sis share info.

Saya memang makan biskut ni. Mmg sedap.

5y trước

Kalau beli y tu anak2 x nk MKN. Sy MKN sorg2 je

Trima ksh atas info.. sy pun smbelit ya ampun mmg susah nak mmbuang..rasa pedih😢punggung pun rsa kebas nak duduk lama2.. sy akn cuba mkn bskut tu mudah2an mudah mmbuang..

5y trước

Betul sis.. kadang sampai nak tertidur atas toilet seat tu.. kalau lama sangat tak membuang jadi bahaya pada kesihatan ibu.. biskut tu makan 3 keping sahaja sekali ambil pada waktu pagi.. jangan lupa minum air banyak juga ya.. mudahan sis sihat..

tq share info berguna ni. 🤗❤

5y trước

Sama-sama.. boleh kongsikan kpd sesiapa yg mengalami masalah sama..