Adakah Menyusu Boleh Membawa Risiko

Saya masih menyusu ank yg bongsu, usia sekarang 2tahun 7bulan...tapi saya sedang hamil 5minggu,maka adakah saya berisiko untuk kehilangan janin

5 Các câu trả lời

Sis..ms lahirkan baby,kita di nasihatkn menyusu ank sekerap mungkin ikut demand baby..bertujuan membantu kecutkan rahim..klu kes masih menyusu dan hamil,sy nasihatkn stop menyusu dlu sbnya xsemua rahim ibu kuat tambh di awal kehamilan...hisapan anak berumur mcm ank sis sgt kuat..ms tu rahim bole mengecut...di khuatiri akn bleeding..tp depends pd kekuatan rahim ibu..tp cuba tnya pndpatn doc jgk

Ikut jugak. Kalau berani ambik risiko boleh terus menyusu. Tapi anak puan pun dh nk msuk 3 tahun. Xde masalah nk stop bf.

Sama macam saya, jadi serba salah... Anak 2y 1m + ... Baru check upt tadi... Samar2 je Line. Harap Baby kuat

Risiko ni ats kekuatan kandungan tu sendiri....tp ikutkan ank awk dah blh stop dah bf tu..nk 3y dah pon...

Dah preggy better stop breast feeding sis.