menyusu semasa hamil

boleh tak ank 2tahun lebih masih menyusu ketika kite di awal kehamilan?

1 Trả lời

Better kurangkan atau hentikan sis sebab mmg slalu ada tbaca artikel keguguran atau kelahiran pramatang disebabkn masih menyusukan anak ketika hamil. Antara sebabnya ialah apabila kita menyusukn anak, hormon oksitosin akan terhasil dan ini menyebabkan rahim akan mula mengecut. So ini membahayakan kandungan lagi2 awal trimester. Smoga info ini membantu sis...🤗 boleh search kat google juga sis