Masih gemuk lepas bersalin. Macam mana nak kurus balik?

Saya masih 7kg lebih berat dari masa sebelum bersalin. Masa bersalin tu cuma turun 6kg je. Ada tips nak kurus balik? Anak dah 8 bulan ni.

12 Các câu trả lời

Berat sebelum mengandung sy 55kg, berat masa tau dah mengandung tu 59.9kg, berat last sebelum bersalin 75kg, lepas bersalin setelah sebulan lebih berat 68, mula2 puasa ni baru turun sikit.. kawal pemakanan saja dan lebih minum air, slow2 saja nanti lama2 turun juga berat tu.. saiz badan sy x jauh beza masa 55kg dgn yg skrang ni tp hairan juga sbb berat 67kg, kalau berat sy turun 5kg risau pula nampk kurus sangat, silap2 hari bulan kena cakap tidak sihat pula.

sy masa tgh mgndung 2bulan berat 49kg. last sblm bersalin 59kg. dah brsalin anak ngam umur 2bulan sy dah turun berat 48kg. start first puasa sampai hari ni, td timbang dah 46.8kg😂 makin mengurus🥲ank baru 2bulan 25hari. tips dia, cut off air manis terus. masa berbuka pun minum air masak je. mkn nasik sekali je time brbuka, takda mkn kudap2 lain dah. then mkn pulak lpstu pun time sahur je. gitu laa ulang hari2. and lg cpt kurus sbb sy bf bby🤗

Hi, Puan! Firstly, normal untuk berat badan kita naik turun after postpartum due to hormones changes😊 Secondly, although it sounds cliche Puan perlu amalkan makanan yang sihat dan seimbang. Makan on time. Bila kita skip 1 meal time, we tend to eat more for the next meal. Lastly, do exercise regularly. Light exercise pun takpe. Semoga membantu 🌹

saya last berat sblm beranak 64.9kg, lepas berpantang berat saya 49kg. Tp skrg dah naik 51kg. Saya byk minum air suam 3L sehari. Time berpantang tu kalau jaga makan memang cepat turun berat sbb badan kita perlukan byk kalori utk sembuh. Lgpun saya menyusu badan

cara dia kawal portion makan je. semua bermula dgn pemakanan, makan makanan sihat & seimbang. buat suku2 separuh, bykkan sayur & protein. kurangkan roti2, kuih2 & kunyah2 bila tak perlu. cut air manis. kalau ada masa lebih, bersenam.

Hai sis. Kalau dah diet, jaga makan dan bersenam pun masih tak kurus. Sis kena try tackle usus. Bersihkan usus yg kotor dulu. Sis whatsapp saya untuk saya suggest suplemen untuk kurus dlm masa 14 hari je. Whatsapp 0194245142 for more ya 🥰

Kena kawal makan. Sebab waktu mengandung dengan waktu lepas bersalin sepatutnya pola pemakanan dah berbeza kekerapan dan kuantiti. Kalau saya semasa hamil kerap makan. Sebab mula² takda selera makan

Ade...diet lah..mkn mkann yg seimbang. Exercise regularly. xdpt sejam 15 ke 30 pon jadi lah. mnum air putih secukup nya. Klau rsa kuat kental boleh kurngkan gula atau skip gula trus. ☺️

sy last seblm bersalin berat 86.lepas bersalin trun 81..abis pantang terus turun byk berat sy 67 kilo smpai la skrg ank sy nk msk 4 bulan ..air masak suam sy minum lebih.