Ada tak sesiapa yg kerap sembelit?

Saya kerap sembelit, makan lactul pun mcm tak best sgt. Ibu2 preggy ada suggestions tak ubat atau apa2 yg boleh lembutkan najis?

37 Các câu trả lời

dari frst preggy smpai da 8 bln still hadap sembelit, minum air masak banyak da cuma nk makan pape ubat tu saya risau ja x pe tggu time bersalin ja lah lg sbln 🤭 doakan mudah bersalin aaminnnn ☺️

Sama. Kadang tk rasa pun nk buang air besar tetiba sembelit🥲 Now 34w . kalau sembelit mesti akan rasa cam contraction lepastu . Then jd sakit tempat yg pernah dijahit masa bersalin 1st baby dulu🙃

Alhamdulillah saya pregnant 36weeks takde sembelit, hari hari minum air kosong campur dgn chia seeds, pastu makan yogurt yg low fat dgn yakult, and makan probiotics, alhamdulillah berak senang

sy sembelit juga tapi doktor tak bagi telan ubat. saya kena makan pedas baru boleh membuang 😂 makan buah , sayur, minum air banyak pun tak jalan. kena makan cili/pedas juga baru boleh 😆

sy minum sawanah coco , elok je najis lembut . hari2 atau 2x sehari mmbuang . padahal sblm nie minum susu full cream sembelit teruk . sbb kalau mkn ubat zincofer akan jadi sembelit .

Lately ni saya minum yakult tp tak habis la sbb manis sgt. Dua teguk je minum. Ha ko terus terberak2 😌 dah berhari2 dpt berak. Rasa mcm bebas dari anasir2 busukkkk

minum air 2liter sehari, sy first bby sembelit teruk smpai buasir sbb meneran kuat sangat, ni pregnant kedua elok je berak tak meneran sbb paksa diri minum air 2L.

saya makan lactul jugak tapi dah tukar ambil pil hemors. hari hari membuang tak sakit dah. sebelum ni saya buasir + sembelit lepas bersalin. sekarang dah lega

Sy selalu amal aloevera gel forever living..mmg sblm pregnant pn minum y tu je ...perut pn lega lemak d perut pn xde...nk beli saller dia dm 01129444509

Sy mkan oat jer.. najis kluar smooth jerr.. tpi Sy plak xbleh mkan oat.. lpas je mkn oat trase brangin dkat ulu hati.. xthu la knape..huhuu