Normal or ?

Hi. Saya ibu anak 2. Nak tanya kat awak semua, normal ke kalau saya ni pelupa selepas bersalin? Saya search, ramai ibu2 lepas bersalin pelupa juga. tp saya punya pelupa mungkin agak pelik kalau didengar. Saya selalu lupa anak sendiri. Dah berlaku beberapa kali. Mujurnya saya ni bukan keseorangan.. Suami atau kakak akan ingatkan mana baby? Ini normal atau saya perlukan rawatan apa2? Anak kedua ni dah 2bulan 29 hari.

7 Các câu trả lời

Actually benda ni normal sbb postpartum depression. Maybe sis kurang tidur Dan rehat jadi badan sis ni dah terlalu kepenatan. Otak jadi slow. Kalau boleh sis try rehat yg secukupnya dan makan biar sampai kenyang and air yg secukupnya. Dulu sy anak first mcm ni, lalai sampai lupa anak bg ayah jaga supaya i nak rehat then bangun teriak2 cari anak mana 🤣🤣 Saya mcm trauma setiap mlm sebab x cukup tidur. Syukur alhamdulilah la sbb suami dan keluarga tolong saya.

pernah dgr psl lupa tu..cuma kalau smpai lupa anak sndiri, tak sure how serious it is..Apa kata jmpa doc and seek advice..Selain tu, bykkan zikrullah dan membaca Alquran sbb the powerful of it mmg x boleh nak disangkal (Dgn izin Allah)..sy doakan ingatan Puan kmbali tajam...sy juga mndoakan yg lain termasuk sy smga Allah krniakan kita akal yg sihat dan igt yg tajam.aameen

Hi. Pernah mengalami. Jadi mudah tak fokus. Tapi Alhamdulillah pengalaman saya takda sampai merbahaya. Sebaiknya bawa teman bila nak keluar atau kemana² .

yaa betul sometime benda yang kita baru pegang pun padahal tk sampai sesaat boleh terlupa n tercari even bende tu ada je kt tepi kita.

Yep. Kdg tu loading lama betul. Mungkin faktor penat juga. Tp setakat ni lupa anak tu x la. More to perkara lain selain anak 😂

nope tak pernah.

normal