Hidu minyak angin

Hi saya #firstbaby kandungan 6weeks, lately selalu rasa penting and mual2. Saya hidu minyak angin untuk lega kan rasa mual tu. Persoalan saya boleh ke hidu minyak angin. Risau ada bagi effects kat baby. #bantusharing #seriusnanya #firstmom #naktahusangat #harapbantu

Hidu minyak angin
15 Các câu trả lời

Saya dari mengandung sebulan sampai 3 bulan lebih ni hari2 sedut minyak angin… Sebab alahan saya selsema setiap hari sampai tersumbat… Taknak makan ubat punya pasal… Tapi dah tanya doctor, doctor kata okay je… Daripada makan ubat better minyak angin… Alhamdulillah baby okay je membesar dengan jaya nya… InshaAllah

3y trước

Boleh..sy hari2 hidu minyak tu masa fes trimester haritu

Saya tak pasti pulak sis. Sy pun guna minyak yg mcm tu bau bila perlu je, kalau keluar rumah tu mmg perlukan sgt. Kalau kat rumah rasa mual sy makan buah jambu batu takpun minum air halia madu & urut dada dgn minyak angin, tp kalau urut dada sy lg suka guna minyak angin halia/minyak angin yg biasa org guna utk urut, lega sgt

Boleh sis. Takde masalah, saya dari awal mengandung smpai skrg nak masuk 8 bulan masih letak minyak angin lagi kat hidung sbb suka la bau dan berangin. Time tidur je saya sapu sbb rasa segar gitu. Alahan takde dah 🥰 masa awal2 je alahan time 8 mggu hingga 15 mggu💪🏻

sis.. ada setengah minyak balsem yang tidak boleh kerap di gunakan terutama sekali minyak2 balsem sejenis ini.. dari isi kandungan bahan nya sangat bahaya.. boleh tengok tick putih yang ada dibelakang botol tu.. tidak sesuai untuk kerap dihidu di rongga hidung..

hidu xpe jangan sapu kat perut plk😅 tambah2 perut dah besar risau kena effect baby .. saya dulu 1st tri selalu kembong je perut berangin .. nak sapu pun bawah2 perut je or bawah dada .. skang xleh 😌dh 3rd ni tggu budak keluar je🤣

Boleh je..minyak cap kapak tula kawan baik sy masa alahan teruk 6-15 weeks 😬😬

minyak nii siap gosok lg dekat perut masa awal kehamilan😁 lps tu suka hidu sbb wangi dan tenang jk

Make sure takde ingredient menthyl silicate.. Sebab ingredient tu tak sesuai untuk ibuengandung

Boleh je takde masalah pun , sebab memang kalau tak hidu memang pening je kepala & mual 🤢

jangan hidu yg ada bahan kapur barus/camphor.. tak elok untuk mami and baby

3y trước

Try cari essential oil young living peppermint... Dr awal pregnant sampai sekarang essential oil tu je saya guna sebab 100% pure essentials oil... Tak ada campur bahan lain...