Kurang darah

Saya dh bnyak mkn sayur , daging dan buahn . still kurang darah jugak . sedih lh . huhu . 28 week 4 day

19 Các câu trả lời

Kurangkan mkn masam n mnuman bkafen spt kopi n milo, amalkan mkn buah jambu, buah delima, sayur bayam merah n daging merah. Smoga dpmudahkan sis

4y trước

Ok sis tq

sama la kita anemia.. cuba makan kerang, minum air jus delima, makan buah jambu batu.. elakkn milo, caffein smua.. sy pn tgh mencuba lg ni

Ubat yg Nurse bagi jgn lupa makan.. Xkiralah waktu pagi ke malam ke.. Even if sy lupa nk mkn sblm mkn.. Sy mkn jgk selepas sy habis mkn..

Trai makn nie.. Saya alhamdulillah darah ok.. Sblum nie kurang.. Doctkor suruh cari ubat nie dekat framasi alhamdulillah darah saya dah ok

4y trước

Disebabkan Tak naik2 doct pun sruh sy tukar & beli ubat ini

Try mkn bilis 3 sudu ke atas jumlahnya & bayam pun tinggikan HB darah juga sis.. Sy dri 11.2 naik 12.5 baru2 ni

Ya dengan makan iberet dan jus oren serta buah buahan,mesti ok...,banyakkan makan sayur bayam,sawi, hati ayam ok

4y trước

Ok sis

cuba try iberet..mmg berkesan minum dengan air oren..boleh cuba minum pati ayam brands berkesan jugak

Samalah.. Setiap kali checkup msti doct tk puas haty sbb tak naik2😭. Skrg kne tukar ubat pulak..

sy pn sm jg hb low.19minggu. tp lpas minum jus prun hb naik walaupun x byk

4y trước

Saya punya kn 7 bulan sudah ok jak slma ni . dh msok 7 bulan ni je pandai menurun

Makan jambu batu sis. I hanya mkn itu je hb kekal pada 12.cuba try this