scan 28 week

asslamualaikum..saya dah buat scan 28 week tpi carta ukuran baby kurang dri 28 week berat baby pun kurang dri 1 kg.. doktor kata baby ok.. tpi macm kecil jee.. adakah normal ye.. skrg rase sedih sgt 😌

1 Trả lời

Sya dulu wktu 28w 990g ja. Dr ckp kecil tpi normal sbb ibu dia pun kecil. Tapi scan 32w dah 1.8kg, dr kata normal, tak ckp kecil dah. Mybe jangka kluar 2.6kg macam tu. Sya makan mcm biasa ja, baby akn cpt besar masuk trismester 3. Bby kecil snng teran keluar. Klau dr ckp normal, tak perlu risau apa2😊

2y trước

Tak pasti yg tu, kalau nak kepastian scan kt swasta, dr swasta selalu akn ckp lagi detail. Slalu jauh beza 2 3 minggu kena refer pakar dah.