alahan

saya dh 7 minggu .. takde morning sickness ke apa .. so pagi2 mmg active masak mengemas membasuh buat kerja ofis semua laju .. tp masuk ke asar .. adui dia punya sakit tak larat lemau cramp sana sini semua keluar .. terbaring je takleh buat apa ? nak ckp dgn laki sendiri pun takde mood ? mommy2 lain juga mcmni ke hehe

19 Các câu trả lời

sy dulu pun mcm tu . to masuk je 8minggu terus tumbang . langsung takle buat pape. rase mcm semua tak kene 😂 takle makan langsung . berat dari 68kg turun jadi 61kg. tp skrg alhamdulillah dah masuk 15minggu alahan dah hilang . selera makan pun dah pulih 🥰

Ok la ptg2 br dia nak dtg...sy dr pagi sis..kdg smpai ke malam..nasib housewife kalau jenis bekerja x tau laa mcm mana nk hadap pening kt ofis...da oder jus mamariam tk smpai lg..nt tgk minum tu hilang x pening mual ni..sy smpai x larat sis..nak makan nasi pn x lalu

4y trước

Sama la kita ,cuma nya sy bekerja ..tgah2 buat kerja tiba2 nak termuntah ..mmg berlari ke toilet .nak bercakap dgn org pon takda mood..😅😅

Saya ni sejak awal mengandung slu muntah xleh bau masakan asik nk baring je. Dlm mlut ni slu tawar dan payau cne nk atasi mum mum suma. Ade ubat x

4y trước

sme cm sy sis..bdn pn sakit2

Bersyukur la sis tak de alahan .. mintak jauh la dari alahan .. law tak jd mcm saya hilang nikmat makan .. ape kerja pun tak ley buat .. 😢😢

4y trước

Kan .. law muntah mesti smpai ngis .. pedih perut .. semoga kita semua kuat demi baby ..

sy pn same sis awl2 hr tu.. ptg blk keje mula la sakit kepala, rase nk dmm, tdo awl.. msk 2nd trimester dh ok.. alhamdulillah

4y trước

aamiin.. mudah2an sis.. semoga kurg alahan tu nnt ble dh msk 2nd trimester..

Alhamdulillah saya tiga2 anak x de morning sickness tapi anak yg ketiga tu rasa nak tidur je penat tahap gaban.

Jgn lasak sgt. Kandungan masih bru. Bykkn rest. Mcm sy dr 5 weeks skrg dah 17 weeks alahan masih truk

Alhamdulillah tak ada alahan. Bestnyee..moga sihat selalu sis and dipermudahkan bersalin nanti🥰

Saya pun sama tapi start pukul 6.00ptg lebih morning sick ness pula dgn mengantuk juga.....

Sama mcm saya masa mengandung anak pertama.. Kena2 lagi time puasa, nak masak pun xlarat..