Keguguran 10 minggu

Saya dah mandi wiladah dah selepas mandi darah masih keluar . Adakah itu normal ? Saya perlu mandi wiladah semula atau macam mana sebab ini kali pertama saya mengandung dan gugur waktu kandungan masih 2 bulan 4 hari. Apa perlu saya lakukan ? #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

1 Trả lời

Jika ditanya, bilakah waktu untuk mandi wajib akibat wiladah dan nifas? Jawapannya ialah selepas bersalin dan apabila berhenti keluarnya darah nifas dalam keadaan naqa’, yakni jika dimasukkan kapas ke dalam faraj lalu dikeluarkan tidak ada kesan-kesan darah, kekeruhan atau kekuningan. Jika darah sudah berhenti tetapi jika dimasukkan kapas masih dilihat kesan darah, warna keruh atau kekuningan, maka itu adalah keadaan fatrah yang menunjukkan masih dalam keadaan bernifas.