cara naikkan berat badan semasa hamil..

Saya dah hamil 16minggu lebih.. doktor suruh naikkan berat badan dalam 500gram. Haritu timbang turun 500g dari 64.7kg ke 64.2kg.. sekarang saya timbang berat badan jadi 63.3kg plak.. ada kesan apa2 tak nanti? Sebab doktor kata kalau tak naik, dia minta saya buat beberapa ujian nanti..

15 Các câu trả lời

Saya mengandung dlu cuma 2x ja naik itu pun cuma [email protected] turun tp tak banyak...kena ambil darah sebab nak cek tyroid...syukur semua normal...lepas tu jumpa dgn pkar pemakanan rupanya kurang kalori...😅 mgkin disebabkan ada gdm so kena kwl mkn tapi mmg x slera sgt mkn byk or manis2...baby lahir berat 3.15 normal xda mslah lain...

Saya bukak buku 7week berat sy 53. 18week berat still 53 xnaik lgsg. Sy 21week baru naik 54. And now 31weeks 57. Spanjg bukak buku trimeater pertama smpai ke tiga berat sy naik 4kg je. Org lain smua naik lebih dr 10 sy. 5kg pon x smpai ni. Tp alhamdulillah normal. Semua sihat. Ehhehe

Sy pon sama sis. Masa first buka buku pink berat 63kg. Lps tu bila pg lg sekali jumpa nurse berat dah turun kepada 60kg. Padahal sy mkn je hari². Nurse n doc terkejut sbb dlm masa sebulan turun 3kg. Pttnya bila preg ni berat makin naik, ni makin turun pulak.

Okay dh tu rse nye berat . Takut terlampau nk sgt naik berat badan . Tiba2 Terus naik 2@3kg. Dah bising pulak nurse dgn doktor ..kene pulak check tekanan darah la .. Kawal pemakann la .. Huhu berat tu nnti dia akan naik jugak,,jgn risau ..

Kita sama sis sy pregnant 18week berat badan sy xnaik2.first buka buku 45.05kg pastu timbamg lagi turun 45kg.misi ckp xpa baru lagi.pastu baru ni timbamg baru la naik 45.08kg😂.aih susah benit nak naik berat.padahal makan x benti😂

4y trước

Biasa lah doktor nie.. ada ja yg kena buat nnti..

Masuk trimester 3 berat akan naik sendiri sebab selera makan bertambah . Awal2 mmg tak brpe naik sgt sbb selera makan takde kan. Nnti lme2 berat naik jgk. Sabar je sis

4y trước

Nnti bile berat makin naik2. Nurse suruh jge makan pulak 😂😂 kadang2 meraung jgk dlm hati tpi kite iye kan je lah ap yg nurse ckp 😂😂

Don't worry sis, sy Dulu mcm ni.. In shaa Allah.. Nanti dia akan naik.. Sbb Selera makin bertambah.. Dan baby akan bertambah berat.. 😁

Klu x ada gdm, blh amik yg manis² sikit. Kek. Bread. Kueh muih. Pisang cheese, air cordial. Yg ni mmbantu berat naik..

Saya belum jmpa nurse.. dri hari pertama sy tau sy preggy... Dah 5kg turun... Huhu....skrg bby bru 2 bulan

saya same weeks ngn awak , drop tiga kilo dari 65 .. jadi 63 .. skg 62 .. nurse cuma kate xlalu ke .. tu je ..

4y trước

Trimester kedua mungkin akan okay balik, berselera nanti..